Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Game of chefs: Το κουλί από βλήτα έφερε εντάσεις στην μπλε ομάδα και η διπλή αποχώρηση έφερε εκπλήξεις


Στη 2η ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ, με θέμα τη vegan gourmet κουζίνα, κάθε ομάδα κλήθηκε να μαγειρέψει απολαυστικά πιάτα με λαχανικά. Μέσα στο chef’s market, οι παίκτες βρήκαν τα λαχανικά στο «καλάθι του αγρότη», ενώ είχαν στη διάθεσή τους δύο λεπτά για να πάρουν όποια άλλα υλικά χρειάζονται.

Για την ΓΚΡΙ ΟΜΑΔΑ (ΛΑΝΤΟΣ) μαγείρεψαν οι Φωτεινή Καρακατσάνη, Βαγγέλης Μπάκας, Φραγκίσκος Μπαλαρίνης, Μιχάλης Λαζαρίδης.

Για τη ΜΠΛΕ ΟΜΑΔΑ (ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ) μαγείρεψαν οι Γιώργος Καπενεκάκης, Βασίλης Σωκιανός, Άγγελος Σακάι, Διαμαντής Αναστασόπουλος.

Για τη ΧΑΚΙ ΟΜΑΔΑ (ΚΟΝΤΟΒΑΣ) μαγείρεψαν οι Γιώργος Μπερκάκης, Αλέξανδρος Καρακατσάνης, Άλκης Μαρκογιαννάκης, Ηλίας Σταμάτης Τεχάντα Καρακατσάνης.

Από την αρχή της εβδομάδας, οι κανόνες άλλαξαν. Η ασυλία δεν ισχύει για όλους τους παίκτες της ομάδας που κερδίζει και την δίνει, πλέον, ο ίδιος ο σεφ της ομάδας.

Η Ντορέττα ζήτησε από τους κριτές να διαλέξουν σε ποιον παίκτη θα δώσουν την ασυλία στην περίπτωση, που η ομάδα τους κερδίσει την αποψινή ομαδική δοκιμασία.

Ο Άγγελος Λάντος έδωσε την ασυλία στον Βαγγέλη Μπάκα.

Ο Βασίλης Μουρατίδης έδωσε την ασυλία στον Διαμαντή Αναστασόπουλο.

Ο Άνταμ Κοντοβάς έδωσε την ασυλία στον Αλέξανδρο Καρακατσάνη.

Στο τέλος της δοκιμασίας, 11 γευσιγνώστες δοκίμασαν τα πιάτα, χωρίς να ξέρουν σε ποια ομάδα ανήκει το καθένα και έδωσαν την ψήφο τους σε αυτά που ξεχώρισαν.

Τα πιάτα έκριναν οι: Πέτσιος Δημήτρης, Μεσσήνη Νατάσα, Τσουρουκτζή Αναστασία, Χρανιώτης Χρήστος, Γερογιάννης Βασίλης, Βασιλείου Πέτρος, Σεβαστού Πόπη, Κουλούρης Θοδωρής, Φωτοπούλου Ελένη, Κοψιδάς Γιώργος, Μαίρη Συνατσάκη.

Ο Βαγγέλης Μπάκας ζήτησε να δώσει την ΑΣΥΛΙΑ στη Φωτεινή Καρακατσάνη, αλλά ο Άγγελος Λάντος δεν το επέτρεψε.

Η Άντζελα Παπαβασιλείου είπε ότι από τη στιγμή που άλλαξαν οι κανόνες επικρατεί χαλαρότητα στις κουζίνες.

Ο Διαμαντής Αναστασόπουλος έτρεχε σε όλη την κουζίνα, διόρθωνε και έκανε τα περισσότερα μόνος του. Ο Βασίλης Σωκιανός, αντέδρασε όταν ο Διαμαντής επενέβη στην παρασκευή του (κουλί από βλήτα) και τη διόρθωσε γιατί τη βρήκε άνοστη (χλωροφύλλη!). Μάλλον ξεκίνησε μια κόντρα μεταξύ των δύο παικτών, τη στιγμή μάλιστα που ο Μουρατίδης επαίνεσε τον Αναστασόπουλο μετά το τέλος της δοκιμασίας και τη νίκη της μπλε ομάδας, λέγοντας ότι τα περισσότερα τα ζητούσε από το Διαμαντή.

Τελικά ο Μουρατίδης (και ο Αναστασόπουλος) δικαιώθηκε και κέρδισε τη δοκιμασία με 5-3-3!

Game of Chefs: Η διπλή αποχώρηση έφερε εκπλήξεις

Στην ατομική δοκιμασία αποχώρησης στο Game of Chefs αυτή τη φορά αποχώρησαν όχι ένας αλλά δύο παίκτες.

Σε αυτήν την δοκιμασία μαγείρεψαν όλοι οι παίκτες κι από τις τρεις ομάδες, εκτός από τον Διαμαντή Αναστασόπουλο που είχε ασυλία. Η παρουσιάστρια, Ντορέττα Παπαδημητρίου ενημέρωσε τους διαγωνιζόμενους ότι θα έπρεπε να φτιάξουν ένα νόστιμο vegan πιάτο, χρησιμοποιώντας δύο βασικά υλικά, το ρύζι και την καρύδα, ενώ στην πορεία τους ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει διπλή αποχώρηση από το Game of Chefs, προκαλώντας έκπληξη σε όλους.

Στο τέλος της δοκιμασίας, οι 3 σεφ Άγγελος Λάντος, Βασίλης Μουρατίδης κι Άνταμ Κοντοβάς έγιναν ξανά κριτές κι αξιολόγησαν τα πιάτα χωρίς να ξέρουν σε ποιους ανήκουν, ενώ ο ένας δεν θα γνώριζε τη βαθμολογία του άλλου.

Σε αυτή τη φάση, υπάρχει το ρίσκο να κρίνουν αρνητικά το πιάτο διαγωνιζόμενου που ανήκει στην ομάδα τους και θετικά το πιάτο διαγωνιζόμενου που ανήκει στην αντίπαλη ομάδα.

Όπως ανακοίνωσε η Ντορέττα, από τον διαγωνισμό αποχώρησαν ο Μιχάλης Λαζαρίδης κι ο Ηλίας Σταμάτης Καρακατσάνης Τεχάντα.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ