Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Η φρίκη του πολέμου στις πλάτες των παιδιών: Μητέρες γράφουν τα στοιχεία τους για να τα βρουν συγγενείς αν πεθάνουν (βίντεο)


Την πιο σκληρή πλευρά της τραγικής καθημερινότητας του πολέμου που βιώνουν χιλιάδες οικογένειες στην Ουκρανία αποκαλύπτουν δεκάδες αναρτήσεις στα social media.
Τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο κυκλοφορούν οι εικόνες μικρών παιδιών που στην πλάτη τους έχουν γραμμένα τα ονόματά τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα έχουν γράψει οι μητέρες τους, ώστε αν αυτές πεθάνουν, να τα βρουν οι συγγενείς τους.

Πριν από περίπου είκοσι ημέρες μια μητέρα έγραψε στην πλάτη της μικρής κόρης της τα στοιχεία της σε περίπτωση που κάτι τραγικό συμβεί στην ίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχονται συλλήψεις για Δασκαλάκη και αδελφή Πισπιρίγκου; Τι εκτιμά ο Ρουγκάλας (βίντεο)


Η ανεξάρτητη δημοσιογράφος, Αναστάζια Λαπατίνα, έγραψε στο twitter χαρακτηριστικά: «Οι Ουκρανές μητέρες γράφουν οικογενειακά στοιχεία και επαφές στα σώματα των παιδιών τους, σε περίπτωση που οι ίδιοι σκοτωθούν και το παιδί τους επιζήσει. Και η Ευρώπη εξακολουθεί να συζητά για το φυσικό αέριο».

Τι έγραψε η μητέρα της μικρής Βέρας

Η συγκλονιστική εικόνα του άρθρου δείχνει ένα μικρό κορίτσι από την Ουκρανία με ένα όνομα και αριθμούς τηλεφώνου γραμμένους από τη μητέρα της στην πλάτη της. Η συγκεκριμένη φωτογραφία δημοσιεύτηκε από τη μητέρα της, Αλεξάνδρα Μάκοβι στο Instagram.

Η ανάρτηση, γραμμένη στα ουκρανικά, αναφέρει πως η γυναίκα αποφάσισε να γράψει το όνομα της κόρης της, Βέρας, ώστε «σε περίπτωση που συμβεί κάτι, κάποιος ίσως να τη δεχθεί ως επιζήσασα».

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ