Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Πάτρας: Ένα ματωμένο και ένα χαμένο πανάκι. Οι δύο σταγόνες αίματος έγιναν επτά


Ποτισμένο με αίμα σε διάσπαρτα σημεία είναι τελικά το πανάκι της δολοφονημένης Ίριδας, που για την θεία της πάντως, που πρώτη τη βρήκε νεκρή στην κούνια, οι σταγόνες ήταν τόσο ελάχιστες που δεν το χαρακτήρισε καν ματωμένο.

«Μπήκαμε στην κούνια και είδαμε ένα πανάκι με δύο σταγόνες αίματος. Δεν είναι ένα ματωμένο πανάκι, είχε δύο σταγόνες αίμα», είχε αναφέρει η Δήμητρα Πισπιρίγκου.


Για την ακρίβεια, δεν ήταν δύο αλλά 7 μεγάλες κηλίδες με βαθύ καστανέρυθρο χρώμα, που δύσκολα περνούν απαρατήρητες. Εκείνη όμως…

«Το μόνο που θυμάμαι είναι το αίμα που είδα όταν το κράταγε στο χέρι η Ρούλα. Δύο- τρεις σταγόνες», συνέχιζε.

Ίδια αμελητέα ποσότητα θυμόταν περιέργως και η 33χρονη κατηγορούμενη, που συμπλήρωσε με τη σειρά της ότι ίσως εκτός από τις 2 σταγόνες αίμα υπήρχε και σάλιο.

Διάλογος Ρούλας – Τσαντίρη

-Ήταν κηλιδωμένο με υγρό ή είχε μόνο 2-3 σταγόνες;
-Ναι αν θυμάμαι καλά υπήρχε σαν σάλιο. Κάπως έτσι.

«Από πού προήλθε αυτό το αίμα; Εάν ήταν πληγή έστω αυτής της μικρής αιμορραγίας γιατί προφανώς όταν μιλάμε για 2-3 σταγόνες μιλάμε για μικροαιμορραγία», είχε δηλώσει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, η αιμορραγία όχι μόνο δεν ήταν μικρή αλλά ικανή να λεκιάσει το πανάκι σε 7 διαφορετικά σημεία.

Ποιός βρήκε τελικά το πανάκι της Ίριδας;

Εκτός από τον δολοφόνο, ακόμα αναζητείται ποιος τελικά βρήκε πρώτος το ματωμένο πανάκι με τη Ρούλα αρχικά να λέει ότι το βρήκε η αδελφή της, Δήμητρα.

«Βρήκε το παιδί ότι είχε καταλήξει στην κούνια με ένα πανάκι δίπλα με αίμα», δήλωνε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Λίγες μέρες αργότερα ανασκευάζει και λέει πως το βρήκε η ίδια την ώρα που θρηνούσε τον χαμό και του δεύτερου παιδιού της…

«Μπαίνω στο δωμάτιο, γονατίζω και κάθομαι στην κούνια του παιδιού. Εκείνη την ώρα στα κάγκελα βλέπω ένα πανάκι και λέω “ωχ ένα πανάκι”», έλεγε η 33χρονη.


Και στη συνέχεια αποκαλύπτεται πως στο δωμάτιο δεν ήταν μόνη, αλλά και ο Μάνος Δασκαλάκης.

«Η Ρούλα και ο Μάνος», απάντησε η Δήμητρα Πισπιρίγκου όταν ρωτήθηκε για το ποιος βρήκε το πανάκι της Ίριδας.

Το πανάκι που άλλαζε θέσεις

Πράγματι όπως και οι αδελφές της έτσι η 3,5 ετών Μαλένα συνήθιζε να κρατά ένα πανάκι στα χέρια της όπως άλλωστε κρατούσε και την ημέρα θανάτου της.

Η ύπαρξη αυτού του πανιού αποκτά άλλη βαρύτητα τώρα που το πόρισμα αποδίδει με απόλυτη σαφήνεια τον θάνατο της σε ασφυξία. Όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το LIVE NEWS, δεν αποκλείεται η Μαλένα να δολοφονήθηκε με πανάκι όπως ακριβώς και η Ίριδα.

Κατάθεση Ρούλας για θάνατο Μαλένας

«Το παιδί τινάχτηκε, έβγαλε ένα βρόγχο και έμεινε με τα μάτια της μισάνοιχτα. Της μίλησα, της φώναξα, «Μαλένα, Μαλένα», πήρα από τα χεράκια της τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών», ανέφερε στην κατάθεση της η Ρούλα Πισπιρίγκου ερωτηθείσα για τον θάνατο της Μαλένας.

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τα πανάκια ως δια μαγείας θα ξαναβρεθούν στα χέρια της κόρη της μέχρι να μπουν οι γιατροί στο δωμάτιο για ΚΑΡΠΑ.

«Το παιδί είχε γυρίσει σε πλάγια θέση, είχε ξαναπάρει το πανάκι της στα χέρια της και τα χείλη της ήταν μπλε», πρόσθεσε.

Όταν μπήκαν οι γιατροί το παιδί ήταν ήδη νεκρό. Άγνωστο παραμένει λοιπόν πως ένα παιδί χωρίς καμία επαφή με το περιβάλλον κατάφερε να ξαναπάρει στα χέρια της το πανάκι.

Της πήρες λες το πανάκι το πανάκι που είχε στα χέρια της.
-Ναι, ναι, ναι. Το «νάνι» της.
-Όταν το πήρες από τα χέρια της το πανάκι, που το άφησες;
-Το άφησα στα πόδια της.
-Που για να το πάρει σημαίνει ότι σηκώθηκε το παιδί.
-Αυτό είπα κι εγώ «μα πως σηκώθηκε». Αυτό αναρωτιόμουν κι εγώ.

Δύο παιδιά που πέθαναν Σαββατοκύριακο, στον ύπνο τους, από ασφυξία που τους προκάλεσε ανθρώπινο χέρι. Δίπλα και στα δύο ένα πανάκι που ίσως κρύβει το κλειδί για τον μηχανισμό θανάτου τους.

Το πανάκι της Μαλένας δεν βρέθηκε ποτέ καθώς σε αντίθεση με εκείνο της Ίριδας δεν είχε λερωθεί με αίμα, περνώντας σχεδόν απαρατήρητο.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ