Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Άρωμα εκλογών: Live η σύγκρουση πολιτικών αρχηγών


Άρωμα εκλογών έχει η σημερινή προ ημερησίας διάταξη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ξεδιπλώσει τη βεντάλια των κυβερνητικών πρωτοβουλιών από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Μεταξύ αυτών θα μιλήσει για την ανεργία, τους χαμηλούς μισθούς, τις εκκρεμείς συντάξεις, ζητήματα δηλαδή που, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, αντιμετωπίστηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Η αντιπαράθεση, πάντως, αναμένεται να επεκταθεί και σε ζητήματα επικαιρότητας. Η υπόθεση της Novartis αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για την κυβέρνηση, μετά την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, με τον πρωθυπουργό να προαναγγέλλει από τις Βρυξέλλες ότι θα αναφερθεί εκτενώς.

Κατά την εκτίμηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η συζήτηση δεν μπορεί παρά να επεκταθεί σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας από την κατάρρευση του κυβερνητικού ισχυρισμού περί σκευωρίας για τη Novartis και τις τρομακτικές επιπτώσεις της ακρίβειας έως και τη χθεσινή εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά την οποία ο πρωθυπουργός κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «προσπάθησε να ψάξει σωσίβιο για τα σημερινά του αδιέξοδα στο 2015» την ώρα που γυρίζει την χώρα σε συνθήκες ανασφάλειας και κοινωνικής κρίσης. Όλα αυτά βέβαια με φόντο τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για εκλογές το Φθινόπωρο, τις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί δρομολογημένες.

Η σημερινή «συνάντηση» του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή αναμένεται να είναι μετωπική με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητεί απαντήσεις.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ