Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Μητσοτάκης βάζει στον πάγο τη Σπυράκη

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:
"Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές."

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις Βρυξέλλες, είχε πει ότι σήμερα (16.12.2022) θα έπαιρνε τις αποφάσεις του για το μέλλον της Μαρίας Σπυράκη, της ευρωβουλευτή που βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για κακοδιαχείριση. Και σε πρώτη φάση, αποφάσισε να αναστείλει την κομματική της ιδιότητα και να μην είναι υποψήφια στις εκλογές.

Η Μαρία Σπυράκη ερευνάται από τον Ευρωπαίο Γενικό Εισαγγελέα σχετικά με υπόνοιες απάτης στη διαχείριση της κοινοβουλευτικής τους αποζημίωσης. Γι’ αυτό και ζητήθηκε η άρση της ασυλίας της. «Θα ενημερωθώ και θα αποφασίσω» ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν ρωτήθηκε σχετικά στις Βρυξέλλες.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ