Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Χιονίζει στα βόρεια προάστια. Το σχέδιο της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής


Επί ποδός ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».
Τα «κέντρα επιχειρήσεων» της Πυροσβεστικής


Μαλακάσα
Αφίδνες
Βαρυμπόμπη
Πεντέλη
Βαρνάβας
Βίλια
Αγία Σωτήρα
Λούμπα Μεγάρων
Γέφυρα Καλυφτάκη
Αττική οδός
Ρουπάκη, Ασπρόπυργος
Δαχτυλίδι Κηφισίας

Το σχέδιο για τις κεντρικές αρτηρίες της Αττικής

Λ. Κηφισίας
Λ. Μεσογείων
Κατεχάκη ( Σε 4 σημεία)
Λ. Κηφισού
Λ. Διονύσου
Οι δρόμοι για τα νοσοκομεία, προς ΚΑΤ και Παίδων, ιδιαίτερη βαρύτητα

«Μπλόκα» για ελέγχους και αλυσίδες

50 σημεία σε όλη την Αττική
Εισόδους και εξόδους Αττικής Οδού
Διόδια Ελευσίνας και Αφίδνες

Χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, oι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επηρεάσουν και τα βόρεια προάστια της Αττικής, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Πιο συγκεκριμένα, «από το βράδυ της Κυριακής (5/02) και τη Δευτέρα, προβλέπεται να επηρεάζονται και άλλες περιοχές της Αττικής από την κακοκαιρία.

Η χιονόπτωση στην Αττική θα σημειωθεί ανά διαστήματα μέχρι και την Τετάρτη (8/02), με εναλλαγή του καιρού δηλαδή θα έχουμε και βελτιωμένο καιρό, με ηλιοφάνεια και επιδείνωση με έντονη και πυκνή χιονόπτωση», επισημαίνει ο κ. Καλλιάνος.

Ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου (4/02) εστάλη μήνυμα από το 112 για την κακοκαιρία τους κατοίκους Αττικής.

Το μήνυμα προειδοποιεί για επικίνδυνες χιονοπτώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής (05/02/2023) στην Βόρεια, Βορειοανατολική και βορειοδυτική Αττική και συνιστά στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.
Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην Εθνική οδό - Υποχρεωτικές οι αλυσίδες στην Αττική

Νωρίτερα με εντολή της Τροχαίας Αττικής καθίστανται υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην Αττική από τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου (4/2), ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην Εθνική οδό, την Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ελευσίνας-Θηβών.

Υπενθυμίζεται ότι οι οδηγοί που δεν έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, θα τους επιβάλλεται πρόστιμο, 80 ευρώ.

Αλάτι στις εισόδους του Μετρό

Από τα ξημερώματα της Κυριακής, όλες οι υπηρεσίες, τα εκχιονιστικά μηχανήματα και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Αθηναίων, βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τυχόν προβλήματα από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται να πλήξει από το επόμενο 24ωρο και την Αττική.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής υπό τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, καταρτίστηκε ο αναλυτικός σχεδιασμός του δήμου για τις προσεχείς ημέρες:

Εστιάζει στην προστασία των ευάλωτων ατόμων, που είτε βρίσκονται στο δρόμο (άστεγοι, τοξικο-εξαρτημένοι), είτε χρήζουν βοήθειας στο σπίτι, αλλά και στην προσπάθεια να διατηρηθούν ανοιχτές οι κεντρικές οδοί για την ανεμπόδιστη πρόσβαση στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και σε άλλες κρίσιμες -για τη λειτουργία του κράτους- υποδομές.

Στις εισόδους του Μετρό, και όπου αλλού χρειαστεί, τα συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας θα ρίχνουν τις απαραίτητες ποσότητες αλατιού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα παγετού.

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων ενεργοποιεί σε 24ωρη βάση τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του και είναι έτοιμο να παρέχει ασφαλή φιλοξενία στους ανθρώπους που βρίσκονται στο δρόμο.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ