Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Σοφία Ζαχαράκη: Πρώτη φορά και πρώτη με διαφορά. Τι δείχνει η σταυροδοσία των ψηφοφόρων της Ν.Δ. στην Ανατολική Αττική


Έκπληξη, για πολλούς, ήταν η εκλογή της Σοφίας Ζαχαράκη στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, στην Ανατολική Αττική.
Πρώτη φορά υποψήφια, σε μια δύσκολη εκλογική περιφέρεια, λόγω γεωγραφικού μεγέθους και διασποράς Δήμων, Κοινοτήτων και οικισμών, με πρωτοκλασάτους υπουργούς και πολιτικούς με τεράστια εμπειρία εκλογών και με ρίζες στο εκλογικό σώμα, η Σοφία Ζαχαράκη, κατάφερε να ψηφιστεί σχεδόν από τους μισούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, με 54.421 σταυρούς, 10.000+ σταυρούς μπροστά από τον δεύτερο, Μάκη Βορίδη.

Μια πρωτάρα, πρώτη με διαφορά

Οι Νεοδημοκράτες ψηφοφόροι της Ανατολικής Αττικής, παρέδωσαν "σεμινάριο σταυροδοσίας" στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Έδειξαν πως συνειδητοποιημένα ψήφισαν Ν.Δ. Η έγκριση των πεπραγμένων του Κυριάκου Μητσοτάκη, η αναγνώριση της επιτυχούς αντιμετώπισης των μεγάλων κρίσεων και η εντολή των ψηφοφόρων για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ., έγινε προφανής, από το μεγάλο ποσοστό και την τεράστια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, κατά τη γνώμη μου, απέδειξε ότι το εκλογικό σώμα ωρίμασε, ΕΠΕΛΕΞΕ υποψήφιους και δεν δέχτηκε καμία σχεδόν επιρροή από "κομματάρχες", media, "συστήματα" και μηχανισμούς.

Η Σοφία Ζαχαράκη, απέχει πολύ από τους πολιτικούς που γνωρίζαμε. Από τους πολιτικούς με τη λάμψη των media, με τα κλισέ στο βαρύγδουπο λόγο τους, με την αλαζονεία της εξουσίας στο βλέμμα, με τη βιαστική χαιρετούρα "για να πάμε στον επόμενο", με το ύφος της αυθεντίας και το στυλ "είσαι υποχρεωμένος να με ψηφίσεις".

Σπάνια έχω δει υποψήφιο βουλευτή και μάλιστα με θητεία σε υπουργικό θώκο, να "ακούει", να συζητάει με τις ώρες με έναν-ένα πολίτη ξεχωριστά, να λέει "ευχαριστώ" και να το εννοεί, έστω και για το ελάχιστο. Ακόμα και το dress-code της, έμοιαζε παράταιρο με εκείνο των "παραγόντων" που στριμώχνονταν για μια φωτογραφία στις συγκεντρώσεις της. Ο πολίτης έβλεπε ένα καθαρό βλέμμα, διαπίστωνε πραγματικό ενδιαφέρον, χωρίς "σημείωσέ το Λίτσα να το δούμε", γνώριζε έναν άνθρωπο σαν κι αυτόν, μέσα από την κοινωνία, μια υποψήφια που είχε ήδη σηκωμένα τα μανίκια για δουλειά, πριν την "επόμενη μέρα".

Οι νέοι ψηφοφόροι, έδωσαν το σύνθημα, γνωρίζοντας τη Σοφία Ζαχαράκη. Εκείνοι κατηύθυναν τους γονείς τους, σε έναν άνθρωπο που μιλούσε τη γλώσσα τους. Πρώτη φορά συνέβη, με τον Κυριάκο, με τη Σοφία και με κάμποσους υποψήφιους βουλευτές σε όλη την Ελλάδα. Η επόμενη γενιά ψηφοφόρων, μας είπαν "Σωπάστε, τώρα μιλάμε εμείς. Ψηφίζουμε για το δικό μας μέλλον". Το έζησα προσωπικά. Οι νέοι μας, είναι πιο ώριμοι πολιτικά από εμάς, αποστασιοποιημένοι από τα πρότυπα του παρελθόντος, από τα ρουσφέτια, τις περιχαρακώσεις και τους πολιτικούς εγωισμούς. Η ψήφος της 21ης Μαΐου 2023, ήταν ψήφος επανάστασης, ψήφος αλλαγής, ψήφος εμπιστοσύνης που ξεκίνησε από τα 17χρονα και τα 18χρονα παιδιά και παρέσυρε, επιβλήθηκε σε όλους μας. Και, ξέρετε, τα παιδιά είναι αλάνθαστα. Ξεχωρίζουν τους ανθρώπους από τις ιδιότητες, νιώθουν την ειλικρίνεια, την καθαρότητα, το συναίσθημα.. Βλέπουν καθαρά, ονειρεύονται αγνά και κρίνουν αυστηρά.

Η Σοφία Ζαχαράκη, προσπάθησε πολύ και τελικά απέδειξε ότι η Ελλάδα αλλάζει, η πολιτική αλλάζει.

Και κάπως έτσι, η "πρώτη φορά", έγινε "πρώτη με διαφορά".

Μιχάλης Ροκκάς

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ