Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Συναγερμός στην Αλβανία: Συγκρούσεις αστυνομίας και Μουτζαχεντίν. Πληροφορίες για νεκρούς


Συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και μελών της Ιρανικής αντιπολίτευσης, Μουτζαχεντίν, σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα, στο κέντρο διαμονής τους, στο σημείο Μάνζε ανατολικά του Δυρραχίου στην Αλβανία.
Στο κέντρο αυτό στεγάζονται από το 2014 περίπου 3.000 μέλη της ιρανικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, εκπρόσωποι των Μουτζαχεντίν κάνουν λόγο για δύο νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης της χώρας σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ανέφερε ότι δεν υπάρχουν νεκροί και διερευνούνται οι ισχυρισμοί αυτοί.

Οι εκπρόσωποι των Μουτζαχεντίν δεν αναφέρουν τους λόγους αντίστασης στην αστυνομία, μόνο ότι οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν απροειδοποίητα στο κέντρο διαμονής και άσκησαν βία.

Tο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης της Αλβανίας υποστηρίζει ότι η αστυνομία και οι ειδικές δυνάμεις ήταν συνεπείς στην εφαρμογή του νόμου και εκτελούσαν απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου της χώρας κατά της διαφθοράς, της τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι Μουτζαχεντίν στεγάστηκαν στην Αλβανία το 2014 για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά εκείνοι παραβίασαν ωμά τη συμφωνία, ενώ σήμερα προσέβαλαν σθεναρή αντίσταση στην αστυνομία.

Η αστυνομία κατάφερε ωστόσο να κατασχέσει υπολογιστές και άλλο ηλεκτρονικό υλικό όπως και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία που δε συνάδουν με τους ανθρωπιστικούς λόγους στέγασης στην Αλβανία.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ