Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Βραβεύτηκε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Γεώργιος Κασιμάτης, από το Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης»

Για την προσφορά του στην κοινωνία και τον επιχειρηματικό κόσμο βραβεύτηκε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Γεώργιος Κασιμάτης, από το Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης» στην εκδήλωση με θέμα «Παραγωγικές Τάξεις: Ύφεση-Ανάπτυξη», η οποία έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στο Ε.Β.Ε.Π. και χαρακτηρίστηκε από τη σεμνότητά της, κάτι που άρμοζε απολύτως άλλωστε και στον πρωταγωνιστή της.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Ψωίνος, αρκετοί εκπρόσωποι του πολιτικού, επιχειρηματικού και πνευματικού κόσμου, μεταξύ των οποίων, ο πρώην Υπουργός κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Β΄ Πειραιά κ. Αναστάσιος Νεράντζης, ο δικηγόρος και πρώην Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Πέτρος Μαντούβαλος, το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.Ε. κ. Παύλος Πολιτάκης, ο πρώην Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. κ. Γεώργιος Κανελλόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου «Ίων Δραγούμης» και Πρέσβης Ε.Τ. κ. Γεώργιος Γεωργίου, o Α΄ Αντιπρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Δημήτριος Μαθιός, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Β.Ε.Π. κ. Δημήτριος Μαρκομιχάλης καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Β.Ε.Π., κ.ά.


«Ανέκαθεν ήθελα να βλέπω τον εαυτό μου ως ένα απλό διάκονο του υγιούς εμπορίου. Ή, για να χρησιμοποιήσω έναν όρο που έχει επικρατήσει αυτές τις ημέρες της κρίσης, έναν απλό στρατιώτη στον “πόλεμο” που έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια στο πεδίο της οικονομίας» ανέφερε συγκινημένος ο κ. Γεώργιος Κασιμάτης. «Τίποτε δεν είναι πιο πραγματικό από το εμπόριο ως στοιχείο-δείκτης της κατάστασης της οικονομίας μιας χώρας. Για αυτό προσπάθησα όλα αυτά τα χρόνια, υπηρετώντας τον επιχειρηματικό κόσμο του Πειραιά ως Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., αλλά και γενικότερα της χώρας μας, ως Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, να καταδείξω ότι οι βίοι οικονομίας και εμπορίου δεν είναι απλώς παράλληλοι, είναι ταυτόσημοι. Ελπίζω αυτό να γίνει κατανοητό, έστω και τώρα, στη δύσκολη αυτή στιγμή που περνάμε όλοι. Συνεχίζω να είμαι μάχιμος, όρθιος, πρώτος μεταξύ ίσων, μαζί με τους συναδέλφους μου. Αισθάνομαι υπερήφανος, που όπως λένε, προσέθεσα κι εγώ ένα λιθαράκι στην επιχειρηματικότητα της Ευρώπης ως Aναπληρωτής Πρόεδρος του Ευρωεπιμελητηρίου. Σας ευχαριστώ, εκ βάθους καρδίας» είπε ο κ. Γ. Κασιμάτης ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Το βραβείο που παρέλαβε από τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης», κ. Δημήτριο Σαρατσιώτη, αντικατόπτριζε την ομόφωνη απόφαση των μελών του Δ.Σ. του Ινστιτούτου, το οποίο στοχεύει εκτός των άλλων, στην ανάδειξη των προσωπικοτήτων της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας που αγωνίστηκαν για την προάσπιση του Ελληνισμού και του ελληνικού πολιτισμού με προεξέχουσα τη μορφή του Ίωνος Δραγούμη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Β.Ε.Π.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 21 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα