Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι
  • 2,5 ποτήρια ζάχαρη καστανή
  • Μισό ποτήρι μέλι
  • 4 ποτήρια νερό
  • Καρύδια ή αμύγδαλα (προαιρετικά)

Πως το κάνουμε:

  1. Σε μία κατσαρόλα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι μέχρι να πάρει χρώμα (μαζί με τα καρύδια ή αμύγδαλα).
  2. Βράζουμε το νερό με το μέλι και τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  3. Ανακατεύουμαι καλά μέχρι να σφίξει.
  4. Το αφήνουμε για 10 λεπτά στην κατσαρόλα, σκεπασμένο με μια πετσέτα.
  5. Το βάζουμε στη φόρμα ή σε φορμάκια και σερβίρουμε.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 2 ημέρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα