Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αναζήτηση
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
Τι χρειαζόμαστε:
8 μεγάλα χοντρόφλουδα πορτοκάλια
2 κιλά ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Πως το κάνουμε:
Ξύνω εξωτερικά τα πορτοκάλια και τα βάζω σε κατσαρόλα με κρύο νερό που να τα σκεπάζει εντελώς.
Τα βάζω στην φωτιά και όταν κοχλάσει το νερό τα βράζω για 30 min.
Τα βγάζω και αλλάζω το νερό 3-4 φορές σε διάρκεια 2,5-3 ωρών.
Όταν πετάξω το τελευταίο νερό κόβω το κάθε πορτοκάλι σε 6 ή 8 κομμάτια.
Βράζω την ζάχαρη με το νερό για 5 min και το ξαφρίζω. Έπειτα ρίχνω μέσα τα πορτοκάλια και βράζω για 30 min.
Τα αφήνω ως την επόμενη μέρα και τα ξαναβράζω μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Σχόλια