Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ(!) : 10 ΦΙΑΛΕΣ ΑΙΜΑ, ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

Από το Γραφείο Τύπου της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ανακοινώθηκαν τα εξής:
"Η Γραμμή Ζωής και η Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, ένωσαν υπό την αιγίδα του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ τις δυνάμεις τους το Φεβρουάριο του 2010 για τη δημιουργία της Πανελλήνιας Τράπεζας Αίματος για την Τρίτη Ηλικία.
Δεκάδες ηλικιωμένοι συμπολίτες μας εξυπηρετήθηκαν μέχρι σήμερα σε περιστατικά επείγουσας ανάγκης για προσφορά σε αίμα (κακοποιήσεις, εγχειρήσεις κ.α.) από την Πανελλήνια Τράπεζα Αίματος για την Τρίτη Ηλικία.
Σ’ αυτή την προσπάθεια, η Γραμμή Ζωής κάλεσε τους ΟΤΑ, να συνδράμουν μέσα από τις καθιερωμένες Δημοτικές Αιμοδοσίες, στην ενδυνάμωση της Πανελλήνιας Τράπεζας Αίματος με τη δωρεά ενός συμβολικού αριθμού φιαλών αίματος, ως μια πράξη στοιχειώδους κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.
Την 29η Σεπτεμβρίου 2011, η Αντιδημαρχεία Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ωραιοκάστρου, ενημέρωσε επίσημα τη ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ ότι προχωράει σε δωρεά 10 φιαλών από την Τράπεζα Αίματος του Δήμου, στην Πανελλήνια Τράπεζα Αίματος για την Τρίτη Ηλικία.
Ωστόσο, μέχρι σήμερα ο Δήμος Ωραιοκάστρου, «ανακαλύπτοντας» διάφορα τυπικά εμπόδια, δεν έχει υλοποιήσει την απόφαση – υπόσχεσή του. Ούτε μία από τις δέκα «δωριζόμενες» φιάλες αίματος δεν έχουν σταλεί στην Πανελλήνια Τράπεζα Αίματος για την Τρίτη Ηλικία!
Θεωρούμε ότι σήμερα η αλληλεγγύη και ιδιαίτερα προς την ευαίσθητη ομάδα των Ηλικιωμένων, είναι επιτακτική ανάγκη. Ως τέτοια, δεν προσφέρεται για επικοινωνιακή εκμετάλλευση με μεγαλόστομες εξαγγελίες – υποσχέσεις που δεν τηρούνται. Η κοινωνική ευαισθησία πρέπει να αποδεικνύεται έμπρακτα, ιδιαίτερα από εκλεγμένους άρχοντες και να μη μένει στο επίπεδο της δήλωσης πρόθεσης. Και σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι η στάση της Δημοτικής Αρχής του Ωραιοκάστρου, δε βοηθάει την ήδη τραυματισμένη εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους «υπηρετούντες» την πολιτική και τους πολίτες.
Καλούμε το Δήμο Ωραιοκάστρου να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο! Να τηρήσει τη ΔΙΚΗ ΤΟΥ απόφαση, να υπερασπιστεί την αξιοπιστία του, (και ως μέλος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ) σε ένα ζήτημα ΖΩΗΣ για τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας!
Η Γραμμή Ζωής, ανταποκρινόμενη στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της τρίτης ηλικίας, πέραν των δωρεάν υπηρεσιών Τηλεειδοποίησης και Βοήθειας στο Σπίτι (κόκκινο κουμπί), του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Έγκαιρης και Έγκυρης Ειδοποίησης των Πολιτών σε Περιστατικά Εξαφάνισης Ηλικιωμένων (Silver Alert) και τη λειτουργία της εθνικής γραμμής SOS 10-65 για καταγγελίες παραμέλησης-κακομεταχείρισης ηλικιωμένων, συνεχίζει με δυναμισμό τις δράσεις της και στο πεδίο της εθελοντικής αιμοδοσίας ως μία πράξη στοιχειώδους κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας."

Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας


• Οι ηλικιωμένοι που εξυπηρετούνται μέχρι σήμερα με το «κόκκινο κουμπί» σε όλη την Ελλάδα ανέρχονται στους 872.


• Η λίστα αναμονής των ηλικιωμένων που χρήζουν των υπηρεσιών του «κόκκινου κουμπιού» αριθμεί πάνω από 3.500 άτομα.


• Οι εθελοντές γείτονες ανέρχονται στους 800, εκ των οποίων 400 είναι ταυτοποιημένοι με ηλικιωμένους, ενώ 350 είναι σε αναμονή ταυτοποίησης.


• Από την έναρξη λειτουργίας (Απρίλιος 2011) του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων έχουν δημοσιοποιηθεί 30 SILVER ALERTS για ισάριθμους εξαφανισθέντες. Από αυτούς ανευρέθησαν 18, ενώ εκκρεμούν ακόμα 12 αναζητήσεις.


• Mεγάλος είναι ο αριθμός κλήσεων των πολιτών προς την Εθνική Γραμμή SOS 1065 που παρέχει η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, για περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων, για καταγγελία περιστατικών κακοποίησης και για περιστατικά ψυχολογικής υποστήριξης.






Σε αυτόν τον αγώνα ακόμα και η πιο μικρή δωρεά είναι πολύτιμη! ALPHA BANK 364 – 002101 – 094963 EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 167/296156 - 39



Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ