Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Η έλευση ενός μεσσία

του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟY ΤΣΙΠΡΑ
ΦΙΛΟΛΟΓΟY
Υποψήφιου διδάκτωρα Κλασσικής Φιλολογίας
 
 
 
7.000 αστυνομικοί, 200 άνδρες των ΕΚΑΜ, υδροφόρες, κλούβες, ελεύθεροι σκοπευτές ακροβολισμένοι, 2 ελικόπτερα, αποκλεισμός των δρόμων, φρούριο το κέντρο της Αθήνας, αποκλεισμένοι οι πολίτες. Απαγόρευση του συναθροίζεσθαι. Άμεση και επιβαλλόμενη ερήμωση της πόλης. Γιατί; Γιατί έρχεται ένας αρχηγός Ευρωπαϊκής χώρας. Γιατί έρχεται να μας επισκεφτεί ένας αρχηγός κράτους. Έρχεται η καγκελάριος της Γερμανίας κυρία Μέρκελ. Και τι έγινε; Σιγά τα αυγά. Λες και περιμένουμε να έρθει ο μεσσίας , ο σωτήρας άνωθεν, να αγγίξει τη χώρα και να τη σώσει. Λες και μας επισκέπτεται ο ανώτατος άρχοντας του κόσμου και θα πρέπει όλοι οι πολίτες να σωπάσουν, να μην κινούνται, να μην περπατάνε, να μην συναθροίζονται, να μην ανασαίνουν. Τα μάτια μας καρφωμένα στην καγκελάριο, που έρχεται ως ο απόλυτος κυρίαρχος να μας δώσει άφεση αμαρτιών και να μας δώσει την ευλογία της, για να συνεχίσουμε
αυτό το μακάβριο ταξίδι της μιζέριας, της καθημερινής ανασφάλειας και της αγωνίας για το μέλλον.

Θα έρθει να μας δηλώσει την ευαρέσκειά της που οι Έλληνες ακολουθούν την καταστροφική οικονομική πολιτική που η ίδια επέβαλλε. Θα έρθει να παρηγορήσει τον ελληνικό λαό και να του πει να κάνει κι άλλο κουράγιο μέχρι να βγει η ψυχή του. Θα έρθει με το μανδύα του ιεράρχη να μας δώσει το συχωροχάρτι και να μας πει ότι οδεύουμε καλά, αλλά χρειαζόμαστε κι άλλες θυσίες, για να πετύχουμε. Χρειαζόμαστε και μερικές ακόμη αυτοκτονίες. Χρειαζόμαστε και μερικές χιλιάδες ακόμα ανέργων. Χρειαζόμαστε και περισσότερη περικοπή των εισοδημάτων των πολιτών. Χρειαζόμαστε λιγότερες γεννήσεις και λιγότερους Έλληνες, γιατί ξαφνικά η Ελλάδα έχει πρόβλημα υπερπληθυσμού. Θα έρθει να μας πει ότι μπορούμε να ζήσουμε με ακόμη λιγότερα χρήματα. Αλλά, ως μεσσίας, θα εκφράσει και τη χαρά της, που η Ελλάδα θυσιάζεται στο βωμό των αλλότριων συμφερόντων. Γιατί αυτή η χώρα κατακρημνίζεται. Ίσως έρθει να μας σπρώξει λίγο ακόμη στον γκρεμό.

Και το ελληνικό κράτος καγκελοφράσσει το κέντρο της Αθήνας, περιφράσσει την πόλη, επιβάλλοντας χουντικούς νόμους, απαγορεύει σε όλους να κινούνται, πεζοί ή με αυτοκίνητο. Επιβάλλει περιοριστικά μέτρα στον κόκκινο δακτύλιο Μέρκελ. Αυτή είναι η απόλυτη κατάντια! Όπου περπατάει ο απόλυτος άρχοντας δεν πρέπει να πετάει ούτε κουνούπι, δεν πρέπει να κινούνται ούτε τα μυρμήγκια.

Σε μια χώρα που την έχουν καταντήσει οι ξένοι υποτελή, που την έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση, το κράτος συνεχίζει να οσφυοκάμπτει, να προσφέρει τον τράχηλο ευλαβικά στο μαχαίρι του δυνάστη.

Κραυγάστε Αλληλούια ! Βγείτε στα μπαλκόνια με τα σημαιάκια! Φωνάξτε όλοι υπέρ του απόλυτου άρχοντα, που ενώ κατέστρεψε –ως έθνος- αυτή τη χώρα πριν από 70 χρόνια και μας χρωστάει πολλά δις λόγω αποζημιώσεων, τώρα έρχεται δεύτερη φορά να μας λυτρώσει. Βάλτε όλοι τα καλά σας. Φορέστε το ωραίο σας προσωπείο και χαμογελάστε στην άνοιξη που φέρνει η καγκελάριος. Δεν πειράζει αν μας γδέρνουν βασανιστικά. Δεν πειράζει αν η περήφανη αυτή χώρα έγινε άθυρμα και έρμαιο των ξένων επιταγών. Με παρωπίδες όλοι κολλημένοι στις τηλεοράσεις μας θα δούμε λεπτό προς λεπτό την υπέρτατη στιγμή γι’ αυτή τη χώρα. Θα δούμε το πρόσωπο του σωτήρα. Ας κλείσουν τα σχολεία, ας οργανωθούν παρελάσεις ευγνωμοσύνης και ας αισθανθούμε την απόλυτη ψυχική ευφορία. Ας μετρήσουμε όλοι μέτρο- μέτρο τα βήματα του ηγέτη και ας αφουγκραστούμε τον άνθρωπο που με τις παραμυθίες του και το αγέρωχο βλέμμα θα παροτρύνει τον Έλληνα να συνεχίσει να ψάχνει στα σκουπίδια για να φάει, να συνεχίσει να βλέπει τα παιδιά του να καταστρέφονται, να συνεχίσει να αναζητάει τη λύτρωση στο θάνατο, να συνεχίσει να ρίχνει τη ζωή του στον σκουπιδοφάγο της ανέχειας, να συνεχίσει να βάζει το κεφάλι του στη μέγγενη που άλλοι τη χειρίζονται, να συνεχίσει να υπομένει την πολιτική αθλιότητα, αβελτηρία, σκοπιμότητα και αδυναμία των ιθυνόντων να συμμαζέψει το κράτος, να συνεχίσει να σβήνει νωρίς τα φώτα, να συνεχίσει να περπατάει με το κεφάλι σκυμμένο.

Ας υψώσουμε τα χέρια μας στον ουρανό και ας ευχαριστήσουμε τον ύψιστο άρχοντα κι ας τον σηκώσουμε στα χέρια, για να τον προστατεύσουμε. Αυτή είναι η απόλυτη γελοιότητα!!! Αυτή είναι η απόλυτη ανοησία. Οι πάτρωνες δεν χρειάζονται προστασία.

Κουράγιο, παιδιά! Κι αυτό θα περάσει. Το κεφάλι ψηλά. Υπομονή. Επιμονή. (Πέτρην κοιλαίνει ῥανίς ὕδατος ένδελεχείη = Μια επίμονη σταγόνα νερού ανοίγει τρύπα σε πέτρα. – Χορίλος, επικός ποιητής).

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 1 ημέρα
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα