Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Χρήστος Τσιγαρίδας: Η υπευθυνότητα είναι συνώνυμη της Αλήθειας κύριε Δήμαρχε!


Χρήστος Τσιγαρίδας
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Σαρωνικού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η υπευθυνότητα είναι συνώνυμη της Αλήθειας κύριε Δήμαρχε

Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του Δημάρχου μας σχετικά με τα προβλήματα που ανέδειξα και δημόσια σήμερα για την περιοχή γύρω από τον νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό στον Κουβαρά.
Η δημόσια ανάδειξη του θέματος, έγινε αναγκαία, αφού η Δημοτική Αρχή δεν είχε απαντήσει στην επιστολή ενημέρωσης που είχα αποστείλει από τον Αύγουστο.
Η επιστολή μου ήταν καθαρά ενημερωτική και σκοπό είχε μόνο την παρακίνηση του Δήμου να προχωρήσει σε λύση των προβλημάτων που ήρθαν στην αντίληψή μου. Να σημειώσω ότι την ίδια επιστολή κοινοποίησα και στις Υπηρεσίες που θεώρησα ότι έχουν αρμοδιότητα, ώστε να λειτουργήσει ενισχυτικά στην προσπάθεια που περίμενα ότι θα καταβληθεί από την Δημοτική Αρχή για την επίλυση του θέματος.
Ο Δήμαρχός μας, αν και μέχρι σήμερα απαξίωσε να μου απαντήσει, θορυβημένος μάλλον από την δημόσια ανάδειξη του θέματος, επέλεξε να εκδώσει ένα δελτίο τύπου, γεμάτο ειρωνεία, απαξία και υπερφίαλα «ευφυολογήματα», αποδεικνύοντας ότι ενδιαφέρεται για την εικόνα και όχι για την ουσία.

1. Επικαλείται ψευδώς, ο Δήμαρχός μας, ότι ουδέποτε απέστειλα την ενημερωτική επιστολή. Θα του συνιστούσα να ελέγχει συχνότερα το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Δήμου, διότι εκεί επικοινωνούν μαζί του πολλοί δημότες για τους οποίους θα έπρεπε να ενδιαφέρεται και να λαμβάνει υπόψη του τις προτάσεις, τα μηνύματα ή τα παράπονά τους (αυτός είναι ο σκοπός της σελίδας «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» στην ιστοσελίδα του Δήμου.

2. Χαίρομαι που η δημοσιοποίηση του θέματος από τη μεριά μου, οδήγησε τον Δήμαρχό μας στη δημόσια δέσμευση ότι το χάλι που επικρατεί στην γύρω από τον νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό περιοχή, θα αποκατασταθεί πριν την πρώτη ημερομηνία λειτουργίας του.

3. Παραβλέπω την απαξία στο ύφος του δελτίου τύπου, την ειρωνεία προς το πρόσωπό μου και την αφ’ υψηλού αντιμετώπιση, η οποία είναι εμφανής σε ολόκληρο το κείμενο. Δεν μπορώ όμως να παραβλέψω τον καταλογισμό ανευθυνότητας στο πρόσωπό μου. Θεωρώ, ότι είναι υπεύθυνη πράξη ενός πολίτη η επισήμανση των προβλημάτων στην Αρχή του Τόπου και θεωρώ επίσης ότι και ο τελευταίος πολίτης αυτού του Δήμου αξίζει της προσοχής και τουλάχιστον μιας απάντησης κάθε φορά που απευθύνεται στο Δήμο, από έναν Υπεύθυνο Δήμαρχο.

Τέλος, θεωρώ ότι Υπευθυνότητα και Αλήθεια πάνε μαζί. Και η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος ενημερώθηκε από εμένα, πριν από τη δημοσιοποίηση του θέματος.

Παραθέτω αυτούσια την επιστολή μου προς τον Δήμο Σαρωνικού, καθώς και το δελτίο τύπου του Δημάρχου μας, που αναφέρεται στο θέμα:



Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ