Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Χρήστος Τσιγαρίδας: Να διασφαλίσουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα για τους δημότες και κατοίκους μας με το νέο έργο (μεταφορά και διαχείριση των λυμάτων της παραλιακής ζώνης Σαρωνικού από το ΚΕΛ Κορωπίου – Παιανίας)



Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Χρήστος Τσιγαρίδας, μετά την τοποθέτησή του στη μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού, όπου ομόφωνα υπερψηφίστηκε η πρόταση για τη μεταφορά και διαχείριση των λυμάτων της παραλιακής ζώνης Σαρωνικού ( Π. Φώκαια, Ανάβυσσος, Σαρωνίδα, Λαγονήσι) και Κρωπίας ( Αγ. ∆ημήτριος, Αγ. Μαρίνα) από το ΚΕΛ Κορωπίου – Παιανίας, προέβη στην ακόλουθη δημόσια δήλωση:

«Να διασφαλίσουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα για τους δημότες και κατοίκους μας με το νέο έργο (μεταφορά και διαχείριση των λυμάτων της παραλιακής ζώνης Σαρωνικού από το ΚΕΛ Κορωπίου – Παιανίας)».

 Στη μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού της 25ης Σεπτεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα παρείχε σύμφωνη γνώμη επί της πρότασης για τη μεταφορά και διαχείριση των λυμάτων της παραλιακής ζώνης Σαρωνικού ( Π. Φώκαια, Ανάβυσσος, Σαρωνίδα, Λαγονήσι) και Κρωπίας ( Αγ. ∆ημήτριος, Αγ. Μαρίνα) από το ΚΕΛ Κορωπίου – Παιανίας.

«Παρακολούθησα τη σημαντική αυτή συνεδρίαση και, ως ενεργός πολίτης του Δήμου μας, πρέπει να πω ότι με χαρά διαπίστωσα το συναινετικό και ενωτικό κλίμα απέναντι σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον τόπο και τους κατοίκους του πολλά χρόνια τώρα. Δεν άκουσα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, διχαστικό λόγο, ούτε προσχηματικές αντιπολιτευτικές τοποθετήσεις που θα δυναμίτιζαν το κλίμα.

Η ομόφωνη υπερψήφιση της πρότασης, που μπορεί και να μην είναι η καλύτερη, είναι όμως στη λογική της οδού προς την επίλυση του προβλήματος, θα με βρει και ως υποψήφιο δήμαρχο, αρωγό και συμπαραστάτη σε όλο το μακρύ χρονικό διάστημα μέχρι την υλοποίησή της. Και η στάση μου, θα εκφράζεται με τη στήριξη, υπεύθυνη έκφραση γνώμης και με γνώμονα τη διασφάλιση του βέλτιστου αποτελέσματος για τον τόπο μας.

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και η ολιγόλεπτη παρέμβασή μου στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου προσπάθησα να θέσω κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες, τις οποίες θεωρώ αυτονόητο και προαπαιτούμενο ότι πρέπει να εξασφαλίσει από την αρχή η Δημοτική Αρχή, ώστε να φτάσουμε τελικά σε ένα έργο που πραγματικά θα ανακουφίσει ολόκληρο το Δήμο μας.

1. Το έργο πρέπει να εξυπηρετήσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Δήμο Σαρωνικού.
Ο Δήμαρχος Σαρωνικού έχει δηλώσει (και στην προχθεσινή εισήγησή του) ότι το έργο θα λύσει το πρόβλημα σε ΟΛΕΣ τις περιοχές, «...από το πρώτο μέχρι το τελευταίο εκατοστό του Δήμου Σαρωνικού». Αναμένουμε λοιπόν, ότι ΟΛΟΙ οι οικισμοί θα ενταχθούν στο νέο αποχετευτικό.

2. Με την αναβάθμιση του έργου, προκύπτουν πρόσθετα έργα, που προφανώς θα ανεβάσουν το κόστος κατασκευής και προφανώς και συντήρησης.
Θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για τον τρόπο κάλυψης αυτού του κόστους, ώστε να μην προκύψει υπερβολική επιβάρυνση στους πολίτες μέσω λογαριασμών ή τελών.

3. Ακούγονται πολλές αντιδράσεις για την πραγματοποίηση του έργου, από γειτονικούς Δήμους, αλλά και από πολίτες.
Πιθανές προσφυγές, κατά του έργου, τι καθυστερήσεις μπορεί να επιφέρουν; Με δεδομένη την επίσημη θέση του Δήμου Μαρκόπουλου η οποία και έχει εκφραστεί δια μέσου του Δήμαρχου του, το σενάριο αυτό είναι πολύ πιθανό. Θα πρέπει να διασφαλιστεί με όλους τους πρόσφορους τρόπους ότι δεν θα έχουμε άλλο ένα έργο που θα ταλαιπωρήσει και τις επόμενες γενιές μέχρι την πραγματοποίησή του.

4. Το χρονοδιάγραμμα του έργου και οι δεσμεύσεις της ΕΥΔΑΠ, πρέπει να είναι σαφείς.
Η απάντηση της ΕΥΔΑΠ, που είδε το φως της δημοσιότητας, δεν δεσμεύει την εταιρία, καθώς για την επιμήκυνση του αγωγού π.χ. αναφέρει ότι: «...μπορεί να υποστηριχθεί εφόσον τεκμηριώνεται από τα απαραίτητα τεχνικά και επιστημονικά στοιχεία», μια αναφορά εντελώς θολή, που αναφέρεται προφανώς στην τεχνική επάρκεια της ΕΥΔΑΠ για την πραγματοποίηση του έργου, θέτει όμως προϋποθέσεις, που θα προκύψουν από τη νέα μελέτη.

Κλείνοντας και με την ελπίδα ότι τα αντισταθμιστικά οφέλη και τα έργα πνοής στον τόπο μας που «χαρίζουμε», κατά την αποστροφή του Δημάρχου μας θα πιάσουν τόπο για την επιτέλους ουσιαστική επίλυση του προβλήματος, δηλώνω σύμμαχος και παρών στην προσπάθεια.»


Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ - Μαγειρίτσα εορταστική, κοκκινιστή για την Ανάσταση! Είναι εξαιρετικά νόστιμη και μπορείτε να τη σερβίρετε είτε σκέτη, σαν κοκκινιστό φαγάκι (δεν είναι σο...
    Πριν από 1 ημέρα
  • SILVER ALERT στη Μαγνησία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ενηλίκου, στη Μαγνησία. Ο Καραμπατσής Ιωάννης, 49 ετών, εξαφανίστηκε στην περιοχή του Πτελεού Μαγνησίας, την 23/04/24...
    Πριν από 2 ημέρες