Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιστρέφουμε, αλλά προσέχουμε - Το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Στο σημερινό, έκτο στη σειρά διάγγελμά του, προς τους πολίτες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι “αποδεχθήκαμε ως κοινωνία την ανάγκη να παραλύσει η οικονομική δραστηριότητα για να σώσουμε ανθρώπους. Δεν πήγαμε στις εκκλησίες μας και μείναμε στο σπίτι. Επιδείξαμε πρωτοφανή στάση ευθύνης και οι δεσμοί πολιτείας πολιτών πλαισιώθηκαν από μεταρρυθμίσεις που κάποτε έμοιαζαν μακρινό όνειρο. Όλα αυτά δεν ήταν προϊόν τύχης αλλά σκληρής δουλειάς. Ήταν προϊόν πολλών ηρώων, ο καθένας από εσάς. Σας ευχαριστώ που κάνατε την πατρίδα μας περήφανη”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Τα μέτρα απέδωσαν, ζούμε ήδη αλλιώς.
Δίνουμε μάχη με έναν αόρατο εχθρό. Σήμερα, μπορούμε πια να πούμε με ασφάλεια ότι τα μέτρα που πήραμε απέδωσαν. Τα δεδομένα δεν επιδέχονται αμφισβήτηση: Εδώ και μέρες, τα νέα κρούσματα έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο. Πιο σημαντική, όμως, είναι η σταθερή μείωση των ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία. Όπως και η υποχώρηση του αριθμού των συμπολιτών μας που είναι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους. Ο πόνος τους δεν απαλύνεται από το γεγονός ότι στην Ελλάδα είχαμε πολύ λιγότερα θύματα από σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Καθώς περιορίσαμε το πρώτο κύμα του ιού, είμαστε πια έτοιμοι να περάσουμε στη 2η φάση του σχεδίου μας: Στη σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων, καθώς σήμερα είμαστε πιο έτοιμοι απ’ όσο πριν από τρεις μήνες. Μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα τεστ, άρα να εντοπίζουμε γρηγορότερα πιθανές νέες εστίες του ιού. Η Πολιτική Προστασία ενισχύεται κι άλλο, για να μπορεί να ιχνηλατεί επαφές γρήγορα και αποτελεσματικά. Και τα νοσοκομεία μας διαθέτουν περισσότερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Περισσότερο και καλύτερο εξοπλισμό. Μεγαλύτερη εμπειρία. Και καλύτερη οργάνωση. Διαθέτουμε, ωστόσο, και δύο ακόμα συμμάχους: Τον καλό καιρό, που θα μας επιτρέπει να περνάμε περισσότερο χρόνο έξω. Και, το σημαντικότερο, ευαισθητοποιημένους και ενημερωμένους πολίτες που γνωρίζουν, πλέον, τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν: Τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα ατομικής υγιεινής. Δεν κάνουμε χειραψίες. Κρατάμε αποστάσεις. Φροντίζουμε ιδιαίτερα τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Και μένουμε μέσα αν έχουμε βήχα ή πυρετό, ενημερώνοντας τον γιατρό μας. Ακούμε τις συμβουλές των ειδικών για την προστατευτική μάσκα. Η χρήση της ίσως θα καλύπτει κάποια χαρακτηριστικά μας. Θα σηματοδοτεί, όμως, το σοβαρό πρόσωπο της ευθύνης μας. Όλα αυτά πρέπει να μας γίνουν δεύτερη φύση, γιατί δεν υπάρχει επιστροφή στην «προ κορονοϊού πραγματικότητα». Ζούμε, ήδη, αλλιώς.

Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο στάδιο του σχεδίου μας


περισσοτερα

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ