Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

"Στην Ομόνοια δεν κολλάει;"...

Η νέα πλατεία Ομονοίας, μας αποκαλύφθηκε υπέρλαμπρη, έπειτα από πολύχρονη αναμονή.
Κι όμως, αντί να χαρούμε, ανησυχήσαμε και προβληματιστήκαμε.
Εν μέσω υγειονομικής κρίσης, έγινε μια δημόσια φιέστα, για ένα σημαντικό βέβαια γεγονός, για την αποκάλυψη ενός "στολιδιού" της Αθήνας, χωρίς όμως την απαραίτητη υπευθυνότητα από διοργανωτές και συμμετέχοντες.

Τη στιγμή που όλοι συζητάμε για την αναγκαιότητα ή όχι της συνέχισης των μέτρων, τη στιγμή που η κοινωνία και η αγορά αρχίζουν να "ανοίγουν" με πολύ μικρά και προσεκτικά βήματα, ο Δήμος Αθηναίων, επανέφερε στο διάλογο των social media ερωτήματα του τύπου: "Στην Ομόνοια δεν κολλάει;"

Με πρόσφατα μάλιστα τα γεγονότα στις πλατείες της Αγίας Παρασκευής και της Κυψέλης, με την κυβέρνηση σε κάθε τόνο να υπογραμμίζει (ορθά κατά τη γνώμη μας) τη σημασία της ατομικής ευθύνης, της κοινωνικής αποστασιοποίησης, της αυτοσυγκράτησης και με τα σποτάκια της Πολιτικής Προστασίας να μας καλούν να «μην πάμε πλατεία», τα αποκαλυπτήρια της νέας πλατείας Ομονοίας, με τον τρόπο που έγιναν, ήταν μια κραχτή παραφωνία, μια πρωτοφανής επίδειξη ανευθυνότητας από τον Δήμο Αθηναίων και, πρέπει να πούμε, μια παράνομη συνάθροιση "άνω των 10 ατόμων" χωρίς μέτρα ασφαλείας, που, κανονικά, θα έπρεπε να προκαλέσει την παρέμβαση της Αστυνομίας, ή της Δημοτικής Αστυνομίας.

Νέοι, ηλικιωμένοι και παιδιά, αγκαλιάζονταν και φωτογραφίζονταν μπροστά στο καινούριο συντριβάνι, χωρίς αποστάσεις, χωρίς μάσκες, όπως τον παλιό καλό καιρό...

Θα έπρεπε να έχουν ληφθεί μέτρα. Θα έπρεπε να τηρούνται αποστάσεις. Θα έπρεπε τελικά ο Δήμος Αθηναίων να το κάνει αλλιώς. 
Σε όλους τους τόνους, τονίζεται από όλα τα επίσημα χείλη, ότι η ζωή μας δεν είναι πλέον η ίδια. Γιατί να είναι ίδια τα "πανηγυράκια" των εγκαινίων και των αποκαλυπτηρίων;
Γιατί ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο πρώτος Δήμαρχος της χώρας δεν έδωσε το παράδειγμα της υπευθυνότητας και της αλλαγής νοοτροπίας και απέναντι στην υγειονομική κρίση και απέναντι στην κοινωνία;

Η αναγνώριση του "λάθους", δεν αρκεί. 
Γιατί πρόκειται για "λάθος" που έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές, που έβαλε σε κίνδυνο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που έθεσε τελικά σε αμφιβολία, όλη αυτή την τιτάνια και υπεύθυνη προσπάθεια της Πολιτείας και της Κοινωνίας για να βγούμε νικητές από τη μάχη με την πανδημία.

Ο δήμαρχος Αθηναίων θα πρέπει, ίσως, να επανεξατάσει την επιλογή των συμβούλων του. 
Έπρεπε να γνωρίζουν, να προβλέψουν ότι αρκετός κόσμος θα συγκεντρωνόταν για να δει από κοντά το νέο στολίδι της Αθήνας. 
Έπρεπε να είναι προετοιμασμένοι οι διοργανωτές, να έχουν ληφθεί μέτρα, να έχουν όλα προβλεφθεί, ώστε να μη σταλεί στην Κοινωνία το λάθος μήνυμα.

Ο Δήμος Αθηναίων, έπρεπε να προστατεύσει την Πόλη και τους Πολίτες.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ