Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

«Ποιητική Οδύσσεια 2020» ΕΛΛΑΔΑ - ΤΥΝΗΣΙΑ: Η συνάντηση δύο λαών, μέσα από μια ποιητική ανθολογία



Η Πρόεδρος και το Δ.Σ της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών & καλλιτεχνών σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου « Ποιητική Οδύσσεια 2020 » ΕΛΛΑΔΑ – ΤΥΝΗΣΙΑ

Η παρουσίαση θα γίνει στις 4 Αυγούστου 2020 και ώρα 18:00 – 21:30, στο Πνευματικό Κέντρο του Οργανισμού – Πολιτισμού – Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων Ο.ΠΑ.Ν.ΔΑ., Ακαδημίας 50 ισόγειο, αίθουσα Αντώνης Τρίτσης.

Η ανθολογία με τίτλο « Ποιητική Οδύσσεια 2020 » ΕΛΛΑΔΑ – ΤΥΝΗΣΙΑ αποτελεί ένα ακόμα λυχνάρι με Απολλώνιο Φως Φιλίας – Ειρήνης – Συνεργασίας – Συναδέλφωσης στον κόσμο της Λογοτεχνίας, στον πολιτισμό.

Το βιβλίο εκδόθηκε από τον Δρ. Abdallah Gasmi καθηγητή, συγγραφέα, δημοσιογράφο, Πρόεδρο της Εταιρίας « Salon Creative Visions Τυνησίας » σε συνεργασία με την πρόεδρο της Δ.Ε.Ε.Λ. Αικατερίνη Βλαχοπαναγιώτου – Μπατάλια και την συγγραφέα Εύα Πετροπούλου – Λιανού, μετά από πολύμηνη συνεργασία, στην Αραβική και την Ελληνική γλώσσα.

Την εκδήλωση συντονίζουν η πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Λ. και η δημοσιογράφος Πελίνα Θεοδοσίου.

Θα γίνουν απαγγελίες στην Ελληνική και Αραβική γλώσσα.

Οι παριστάμενοι θα χαιρετήσουν τον Δρ. Abdallah Gasmi ο οποίος θα υπογράψει τα βιβλία και θα απονείμει τα Βραβεία του Λογοτεχνικού διαγωνισμού «Λευκάδιος Πάτρικ Χερν», 170 χρόνια από την γέννηση του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.




Αναμφισβήτητα, αποτελεί ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός αυτή η συνάντηση, με αφορμή την παρουσίαση της ποιητικής ανθολογίας «Ποιητική Οδύσσεια 2020» ΕΛΛΑΔΑ – ΤΥΝΗΣΙΑ.
Ένα βιβλίο, που ξεκίνησε από την ιδέα της συγγραφέως και ποιήτριας Εύας Πετροπούλου – Λιανού, και ολοκληρώθηκε μετά από συνεργασία πολλών μηνών του Δρα Abdallah Gasmi καθηγητή, συγγραφέα, δημοσιογράφου, Προέδρου της Εταιρείας «Salon Creative Visions Τυνησίας», της προέδρου της Δ.Ε.Ε.Λ. Αικατερίνης Βλαχοπαναγιώτου – Μπατάλια και της Εύας Πετροπούλου – Λιανού. Το βιβλίο που εκδίδεται του στην Αραβική και την Ελληνική γλώσσα, παρουσιάζεται στο Ελληνικό κοινό λίγο μετά την κορύφωση της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, η οποία είναι η μεγαλύτερη του έτους θέλοντας κι αυτή να προσδώσει την αίγλη στην ήδη όμορφη βραδιά.

Στο πέρας της εκδήλωσης ο Δρ. Abdallah Gasmi θα υπογράψει τα βιβλία και θα απονείμει τα Βραβεία του Λογοτεχνικού διαγωνισμού «Λευκάδιος Πάτρικ Χερν», 170 χρόνια από την γέννηση του.

Εδώ να αναφέρουμε ότι ο «Λευκάδιος Πάτρικ Χερν», (Λευκάδα, 27 Ιουνίου 1850 – Τόκιο, 26 Σεπτεμβρίου 1904) ή Πατρίκιος Λευκάδιος Χερν (Αγγλικά: Patrick Lafcadio Hearn), γνωστός επίσης με το ιαπωνικό όνομα Γιάκουμο Κοϊζούμι, ήταν διεθνής συγγραφέας Ιρλανδοελληνικής καταγωγής που έλαβε την ιαπωνική υπηκοότητα το 1896, περισσότερο γνωστός για τα βιβλία του για την Ιαπωνία, ιδιαίτερα για τις συλλογές του για τους ιαπωνικούς θρύλους και ιστορίες φαντασμάτων, όπως το Καϊντάν: Ιστορίες και μελέτες παράξενων πραγμάτων.

Ο Λευκάδιος Χερν παρά την σύντομη ζωή του υπήρξε ένας από τους πρώτους, και πιο αξιοσέβαστους, μεταφραστές γαλλικής λογοτεχνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μεταφράζοντας έργα των Θεόφιλου Γκωτιέ, Ανατόλ Φρανς, Γκυστάβ Φλωμπέρ, Γκυ ντε Μωπασσάν, Πιέρ Λοτί, Εμίλ Ζολά κ.α, ενώ συγκαταλέγεται και ανάμεσα στους πρώτους αξιόλογους μεταφραστές του ιαπωνικού λογοτεχνικού είδους χαϊκού στα Αγγλικά.

Έλαβε το τίτλο του Εθνικού συγγραφέα της Ιαπωνίας με ολόκληρο χωριό το Ματσούε να είναι αφιερωμένο σε αυτόν και μια πανεπιστήμια έδρα να φέρει το όνομα του στο πανεπιστήμιο του Ματσούε.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ