Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Κέρκυρα: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου από την Τουρκία - Επιβάτης σε κατάσταση αμόκ

Αεροσκάφος από την Τουρκία πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Κέρκυρα 
Επιβάτης χτυπούσε την πόρτα στο πιλοτήριο

Να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Κέρκυρα υποχρεώθηκε ο πιλότος αεροσκάφους από την Τουρκία.

Η αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους από την Τουρκία στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ της Τετάρτης 26 Αυγούστου 2020.

Πρόκειται για αεροσκάφος της εταιρείας JET-2, ο πιλότος του οποίου προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας» στην Κέρκυρα. Το αεροσκάφος εκτελούσε την προγραμματισμένη πτήση Κωνσταντινούπολη - Μάντσεστερ.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, επιβάτης τουρκικής καταγωγής, για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, άρχισε να χτυπά με μανία την πόρτα του πιλοτηρίου, με αποτέλεσμα να επέμβουν άλλοι επιβάτες και να τον ακινητοποιήσουν.

Κανονικά τα αεροδρόμια της χώρας είναι κλειστά για αεροσκάφη από την Τουρκία λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων στις πτήσεις, ωστόσο λόγω της έκτακτης κατάστασης δόθηκε άδεια στον πιλότο του αεροσκάφους να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με παρέμβαση του ΕΟΔΥ, κατέβηκε μόνο ο συγκεκριμένος επιβάτης που προκάλεσε αναταραχή στην πτήση, με το αεροπλάνο να απογειώνεται στη συνέχεια από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, συνεχίζοντας την πορεία του για το Μάντσεστερ.

Στο αεροσκάφος Boeing 757 από την Τουρκία που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Κέρκυρα, υπήρχαν 220 επιβάτες.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ