Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Χανιά: Συνελήφθη ο δράστης που έγδαρε και κρέμασε κουτάβια. Για 1η φορά χρήση DNA


Σύμφωνα με το SKAI.gr, ακολουθήθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά εξέταση DNA για δολοφονία ζώου η ΕΛΑΣ και λειτούργησε σαν να πρόκειται για ανθρωποκτονία. 
Με αφορμή την αδεσποτία του ποιμνίου του συνελήφθη σήμερα ο δράστης του φρικτού εγκλήματος στα Κεράμεια Χανιών, κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, ο όποιος τον Σεπτέμβριο κρέμασε και έγδαρε ζωντανά δύο δεσποζόμενα κουτάβια ενώ τους έβγαλε και ένα-ένα τα νύχια. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SKAI.gr, ακολουθήθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά εξέταση DNA για δολοφονία ζώου, κάτι που καθυστέρησε την σύλληψή του. Όλη αυτή την περίοδο η ΕΛΑΣ λειτουργούσε σαν να πρόκειται περί ανθρωποκτονίας.

Ήδη βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 60.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το SKAI.gr ο δράστης είναι γνωστός στην περιοχή και οι φιλόζωοι τον είχαν υποδείξει από την πρώτη στιγμή ενώ γενικότερα εκδηλώνει παραβατική συμπεριφορά.


Η υπόθεση, ωστόσο, θα εκδικαστεί ως πλημμέλημα καθώς η πράξη τελέσθη πριν γίνει ο βασανισμός και η φόνευση ζώων, κακούργημα με ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 έτη.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, που ζει στην Κρήτη δήλωσε στο SKAI.gr:

«Θα θέλαμε όλη η φιλοζωική κοινότητα των Χανίων, της Κρήτης αλλά και της Ελλάδας να ευχαριστούμε θερμά την ασφάλεια και την αστυνομική διεύθυνση Χανίων γιατί όλη αυτή την περίοδο έδρασε σαν να πρόκειται για ανθρωποκτονία. Εξάλλου είχαν δηλώσει ότι γι αυτούς είναι θέμα τιμής να βρουν τον δολοφόνο που κρέμασε, έγδαρε και έβγαλε ένα-ένα τα νύχια στα δύο ανυπεράσπιστα κουτάβια. Είμαστε συνεχώς σε επικοινωνία μαζί τους. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, ο όποιος με στοχευμένες εντολές συνέβαλε τα μέγιστα στην εύρεση του δράστη. Δυστυχώς, από όσο φαίνεται δεν θα εκδικαστεί ως κακούργημα γιατί η θανάτωση έγινε πριν 6 μήνες. Εμείς όμως θα παλέψουμε τουλάχιστον για μη ανασταλτικό χαρακτήρα της ποινής. Ο δράστης απειλεί ότι θα μας καταστρέψει και ιδιαίτερα εμένα».


Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ