Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Απεργία πείνας εργαζόμενου στο νοσοκομείο Λάρισας - Γεμάτες οι ΜΕΘ των νοσοκομείων της Θεσσαλίας


Απεργία πείνας στην κεντρική είσοδο του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας ξεκίνησε εργαζόμενος και μέλος της διοίκησης του σωματείου, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος επισκέφτηκε και υπέγραψε την στήριξή του στον αγώνα.
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ο Λάμπρος Τσάπαλης προέβη σε αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας για την ανάδειξη των δυσμενών συνθηκών εργασίας και νοσηλείας, αλλά και για την ένταξη των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων στα βαρέα και ανθυγιεινά και τη χορήγηση δώρου Χριστουγέννων σε όλους.

Ο κ. Γιαννάκος είπε στο συνάδελφό του ότι ο αγώνας του είναι δίκαιος και ότι το μήνυμα εστάλη στους αρμόδιους και του ζήτησε να σταματήσει την απεργία πείνας διαβεβαιώνοντας ότι «θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για την επίλυση των αιτημάτων που θέτει».

Στο μεταξύ, γεμάτες ήταν και σήμερα οι ΜΕΘ κορονοϊού των νοσοκομείων της Θεσσαλίας, όπως λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, δύο ασθενείς με κορονοϊό στο νοσοκομείο του Βόλου ήταν διασωληνωμένοι το μεσημέρι σε θαλάμους και έψαχναν ΜΕΘ. Δόθηκε σήμερα μία νέα ΜΕΘ 5 κλινών στο νοσοκομείο της Λαμίας, η οποία, όμως δεν αρκεί.
Στη συνέχεια κάνει λόγο για την «οδύσσεια ενός διασωληνωμένου ασθενή πριν τρεις ημέρες», η οποία «έρχεται να καταδείξει τις παθογένειες του συστήματος». «Δεν υπήρχε ΜΕΘ κορονοϊού στο νοσοκομείο Βόλου όπου νοσηλευόταν, ούτε στη Θεσσαλία, ούτε στη Στερεά Ελλάδα, ούτε στην Αττική και βρέθηκε ΜΕΘ στο νοσοκομείο Κορίνθου 400 χιλιόμετρα απόσταση».

«Ξεκίνησε με το ασθενοφόρο. Το ένα χάλασε στην Αττική και μεταφέρθηκε σε άλλο. Το δεύτερο ασθενοφόρο χάλασε επίσης έξω από τη Κόρινθο και μεταφέρθηκε σε τρίτο ασθενοφόρο για να φθάσει τελικά στο νοσοκομείο Κορίνθου», συνεχίζει και επισημαίνει ότι τα ασθενοφόρα που χάλασαν ήταν καινούργια.

Διαβάστε επίσης:

«Η ταλαιπωρία ενός διασωληνωμένου ασθενή με κορονοϊό που μεταφέρθηκε 400 χιλιόμετρα μακριά προκειμένου να βρει ΜΕΘ. Οι διακομιδές ασθενών με κορονοϊό είναι ούτως ή άλλως επικίνδυνες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ