Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Σεισμός – Τύρναβος: Φώτο και βίντεο από τις ζημιές. Αυτοψία από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας


Το ενδεχόμενο να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι περιοχές της Θεσσαλίας που έπληξε ο σεισμός των 6 ρίχτερ, εξετάζουν οι αρχές. Αυτοψία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού στον Δήμο Τυρνάβου.

Σε κλίμα φόβου και μακριά από τα σπίτια τους, αφότου χτύπησε ο σεισμός, περνούν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι του δήμου Τυρνάβου, καθώς η ισχυρή δόνηση με επίκεντρο την περιοχή και οι διαρκείς και δυνατοί μετασεισμοί, προκαλούν μεγάλη ανησυχία.

Όπως δήλωσε στο GRTimes.gr, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του δήμου Τυρνάβου, Γιώργος Σακούτσιος, μέχρι στιγμής αναφέρθηκαν ζημιές σε δύο γέφυρες της περιοχής, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η διέλευση των κατοίκων.

Ζημιές επίσης, προκλήθηκαν και σε δυο εκκλησίες του Τυρνάβου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, στο ναό του Αγίου Νικολάου έχει καταρρεύσει το καμπαναριό, ενώ στον ναό της Αγίας Παρασκευής, οι ζημιές είναι εμφανείς στο κτίριο εξωτερικά, στο εσωτερικό δε, σύμφωνα με τον ιερέα, είναι μεγαλύτερες.

Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έστειλε στο BLUE FORCE, η αναγνώστριά μας, Μαριέττα Ροντούλη:







Ζημιές έχει υποστεί επίσης το δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι, γεγονός που οδήγησε τον Δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, να αποφασίσει το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων του δήμου μέχρι νεοτέρας.

Επίσης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο παρατηρήθηκαν μερικά μικροπροβλήματα σε κάποια παλιά σπίτια, χωρίς ευτυχώς να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μέχρι τώρα.

Αυτοψία Αγοραστού στην περιοχή

Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Τυρνάρβου, στην περιοχή και συγκεκριμένα στο Δαμάσι βρίσκεται αυτήν την ώρα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, κάνοντας αυτοψία στις καταστροφές.

Εκτιμά δε πως η περιοχή, σε συνεννόηση με την περιφέρεια θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης άμεσα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν γρήγορα τα όποια προβλήματα, ενώ από σήμερα κιόλας, κλιμάκια του δήμου και της περιφέρειας θα αρχίσουν ελέγχους για να διαπιστωθούν ζημιές σε οικίες και υποδομές.

«Λέμε όλον τον κόσμο να μην μπει κανείς μέσα στο σπίτι του γιατί από εκείνη την ώρα γίνονται διαρκώς μετασεισμοί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σακούτσιος.








Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ