Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής. Πού κρυβόταν μέχρι τη σύλληψη του


Αστυνομικοί συνέλαβαν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Ζωγράφου, το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τον Οκτώβριο του 2020, όταν είχε ολοκληρωθεί η δίκη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Χρήστο Παππά έκρυβε στο σπίτι της μία 52χρονη γυναίκα με καταγωγή από την Ουκρανία, που είχε λάβει πρόσφατα την Ελληνική ιθαγένεια και η οποία επίσης συνελήφθη.

Μάλιστα, η γυναίκα αυτή ήταν υποψήφια με την παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων.

Πλέον, ο Χρήστο Παππάς, βρίσκεται στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και την Παρασκευή αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εκτελέσεων Ποινών, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του δικηγόρου του, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε δηλώσει στις 22 Οκτωβρίου 2020 ότι δεν θα παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές, αρνούμενος να εκτίσει την ποινή κάθειρξης των 13 ετών και 6 μηνών που του είχε επιβάλει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά τη διάρκεια της δίκης των μελών της οργάνωσης.

Η τελευταία φορά που ο Χρήστος Παππάς είχε παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα ήταν την 1η Οκτωβρίου 2020 και στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος την άρση των προηγούμενων περιοριστικών του όρων διέφυγε, με αποτέλεσμα να θεωρείται πλέον φυγόποινος και να καταζητείται από την Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι οι περιοριστικοί του όροι έγιναν ευνοϊκότεροι με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 27 Αυγούστου 2015. Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε υποχρέωση να εμφανίζεται μόνο μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, αντί για τρεις που ίσχυαν προηγουμένως και δεν ήταν πια υποχρεωμένος να διανυκτερεύει στο σπίτι του, στην περιοχή του Παπάγου.

Το σπίτι όπου συνελήφθη ο Χρυσαυγίτης βουλευτής στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Θεσσαλίας στου Ζωγράφου

Για τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής είχε εκδοθεί και ένταλμα από την Interpol, ενώ υπήρχαν πληροφορίες ότι μπορεί να είχε διαφύγει στο εξωτερικό ή να κρύβεται σε μοναστήρι του εξωτερικού, μεταμφιεσμένος ως μοναχός. Τελικά, οι πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής οδήγησαν σε αυτό το σπίτι, όπου τον έκρυβε μία γυναίκα από την Ουκρανία, η οποία ήταν υποψήφια με την παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές.

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής που τον αιφνιδίασε

Με μια καλοστημένη επιχείρηση, διάρκειας 40 λεπτών, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, συνέλαβαν το βράδυ της Πέμπτης τον επί 9 μήνες εξαφανισμένο φυγόδικο χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά, στο διαμέρισμα μιας Ουκρανής ομοϊδεάτισσάς του, στου Ζωγράφου.

Ο Χρ. Παππάς, είχε εξαφανιστεί από την 1η Οκτωβρίου 2020, μετά την ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που επέβαλε το δικαστήριο.

Το σπίτι επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 24 στου Ζωγράφου είχε τεθεί υπό παρακολούθηση τις τελευταίες ημέρες, καθώς στην ΕΛΑΣ είχε φτάσει η πληροφορία από το εκτεταμένο δίκτυο της Αστυνομίας, το οποίο αξιοποιήθηκε στο έπακρο, ότι εκεί κρυβόταν ο υπαρχηγός του Νίκου Μιχαλολάκου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκεί είχε βρει καταφύγιο από τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έκαναν «ντου» στο εν λόγω διαμέρισμα το βράδυ της Πέμπτης με μια επιχείρηση-αστραπή. Ο Χρήστος Παππάς αιφνιδιάστηκε, αλλά δεν προέβαλε αντίσταση τη στιγμή της σύλληψης του.

Οι περίοικοι της οικίας που κρύβονταν ο φυγόποινος στου Ζωγράφου δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό, καθώς η 52χρονη ιδιοκτήτρια του σπιτιού είχε διαρκώς κλειστά τα παντζούρια για να περάσει απαρατήρητος.

Ο Χρήστος Παππάς μεταφέρθηκε στον 12 όροφο της ΓΑΔΑ και φυλάσσεται στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής. Το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών ο οποίος θα αποφασίσει σε ποια φυλακή θα πάει.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

«Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ».

Δήλωνε δια του δικηγόρου του πως θα αναμένει το Εφετείο

Μετά την εξαφάνιση, ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά, Παντελής Σταυριανάκης, σε δηλώσεις του στον ANT1 είχε μιλήσει για τις προθέσεις του εντολέα του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτήν τη στιγμή η πρόθεσή του είναι να μην εμφανιστεί» και το σκεπτικό της πρόθεσης ήταν: «Είναι σωστό να εκτίσω ολόκληρη την ποινή χωρίς να υπάρχει τελεσίδικη ποινή χωρίς την απόφαση του Εφετείου; Αν μετά από πέντε χρόνια φυλάκισης μού πει κάποιος είσαι αθώος, τότε τι γίνεται;».

Υπενθυμίζεται ότι η φυγοδικία του Χρήστου Παππά είχε προκαλέσει έντονη αντιδικία μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε μια ομιλία του στη Βουλή, τον περασμένο Οκτώβριο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε απαντήσει στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα δίνετε όλα για τον Παππά, αλλά όχι γιατί διέφυγε αλλά για να χαρείτε από την γκάφα και το φιάσκο, όπως λέτε. Τα δίνετε όλα για να γαντζωθείτε χαιρέκακα! Όταν όμως τον συλλάβουμε, γιατί θα το κάνουμε, θα είστε τόσο χαρούμενοι;».

Τον περασμένο Απρίλιο είχε συλληφθεί στις Βρυξέλλες και ο έτερος χρυσαυγίτης, ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, και μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

Πελώνη για σύλληψη Παππά: Κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της Χρυσής Αυγής

Κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, αναφορικά με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά.

«Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε σθεναρά απέναντι στους εγκληματίες. Με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης. Η Ελληνική Αστυνομία κινήθηκε συντονισμένα και επιβεβαίωσε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Και αυτό σε πείσμα των αρνητών της αποτελεσματικότητας των διωκτικών αρχών» αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Πελώνη.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ