Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Χαρδαλιάς: Αντιμετωπίσαμε 586 φωτιές σε 8 ημέρες. Πώς λειτούργησαν τα εναέρια μέσα - Live η συνέντευξη Τύπου


Με τη συμμετοχή δημοσιογράφων, προκειμένου να διατυπωθούν και ερωτήματα, γίνεται αυτή την ώρα η νέα ενημέρωση για τα πύρινα μέτωπα στη χώρα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, είχαν υπάρξει αντιδράσεις και επιστολές διαμαρτυρίας της ΕΣΗΕΑ τόσο προς τον Νίκο Χαρδαλιά, όσο και προς την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη για την απουσία δημοσιογράφων από τις ενημερώσεις για τις πυρκαγιές τις τελευταίες ημέρες.

«Απαιτούμε να σεβαστείτε τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο των δημοσιογράφων και κυρίως την τεράστια ανάγκη των πολιτών που δοκιμάζονται τόσο σκληρά, να λάβουν τις απαντήσεις που δικαιούνται», αναφερόταν μεταξύ άλλων στην επιστολή της ΕΣΗΕΑ προς τον κ. Χαρδαλιά.

Η εικόνα των πυρκαγιών είναι πολύ βελτιωμένη. Σε κάθε περίπτωση, παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή, τόνισε στην αρχή της ενημέρωσης.

Σε ό,τι αφορά τις διαμαρτυρίες για τον τρόπο ενημέρωσης, σημείωσε: «Έχω επιλέξει και το ξέρετε όλοι, όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση, ότι την ώρα της μάχης κάθε λεπτό είναι πολύτιμο. Σε κάθε περίπτωση παραμένω ανοιχτός και περιμένω τις ερωτήσεις σας».

Απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με τα εναέρια μέσα, τόνισε: Δεν ισχυριζόμαστε ότι έχουμε 74 εναέρια μέσα, έχουμε 74 εναέρια μέσα τα οποία πετάνε όλα μαζί, 73 τώρα, καθώς το ένα είναι εκτός.

Από αυτά, τα 67 είναι πυρόσβεσης, τα υπόλοιπα είναι για συντονισμό, μεταφορά κλπ. Στη συνέχεια εξήγησε πώς πετάνε τα εναέρια μέσα.

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Σε σχέση με την ακολουθία των πυρκαγιών, σας θυμίζω ότι είχαμε 586 πυρκαγιές από 1η Αυγούστου μέχρι 8 Αυγούστου. Καθημερινά είχαμε να αντιμετωπίσουμε τριψήφιο αριθμό πυρκαγιών», ανέφερε παρακάτω.

Παρακολουθείστε ζωντανά την ενημέρωση:

Live η συνέντευξη Τύπου

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ