Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Η απάντηση Μητσοτάκη στην προβοκατόρικη ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου. Ποια είναι η Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού


Επεισοδιακή ήταν η συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μαρκ Ρούτε, όταν Ολλανδή δημοσιογράφος κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Συγκεκριμένα είπε: «Έχω μια ερώτηση και για τους δύο σας. Πρωθυπουργέ Μητσοτάκη, πότε επιτέλους θα σταματήσετε να λέτε ψέματα; Ψέματα για τις επαναπροωθήσεις, ψέματα για το τι γίνεται με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, σας παρακαλώ μην προσβάλλετε την νοημοσύνη τόσο την δική μου όσο των άλλων δημοσιογράφων στον κόσμο, καθώς υπάρχουν στοιχεία που επιμένετε να αρνείστε και να ψεύδεστε. Αυτό είναι σαν μια ναρκισσιστική κακοποίηση. Γιατί δεν είστε ειλικρινής; Γιατί δεν λέτε “οι Βρυξέλλες μας άφησαν μόνους, περιμέναμε για έξι χρόνια, κανείς δεν έκανε κάτι και πλέον κάνω σκληρές, βάρβαρες επαναπροωθήσεις”. Γιατί σταματήσατε να χτυπάτε την πόρτα των Βρυξελλών;».

Η σκληρή απάντηση Μητσοτάκη

«Δεν θέλω να με κατηγορείτε με εκφράσεις και κατηγορίες που δεν υποστηρίζονται από στοιχεία όσον αφορά το προσφυγικό. Εμείς έχουμε σώσει χιλιάδες , 200 άνθρωποι κινδύνεψαν να πνιγούν νότια της Κρήτης και κάθε μέρα σώζουμε ζωές. Ενώ την ίδια στιγμή εμποδίζουμε τις ροές από την Τουρκία και καλούμε το Λιμενικό τους να τους επιστρέψουν. Γι' αυτό αντί να ρίχνετε την ευθύνη στην Ελλάδα θα έπρεπε να κατηγορείτε εκείνους που εκμεταλλεύονται ανθρώπους», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Μαρκ Ρούτε.

«Έχουμε μία πολύ σκληρή αλλά πολύ δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό. 50.000 άνθρωποι έχουν έρθει στην Ελλάδα εκ των οποίων 10.000 ήταν Αφγανοί που έχουν λάβει άσυλο. Έχετε πάει ποτέ στη Σάμο; Δεν έχετε πάει. Δεν θα έρχεστε σε αυτό το κτίριο να με προσβάλλετε. Αν πάτε στη Σάμο θα βρείτε μία πολύ καλή δομή με συνθήκες υγιεινής, παιδότοπους και δεν έχει καμία σχέση με το τι είχαμε στο παρελθόν. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κουνάει το δάκτυλο σε αυτή την κυβέρνηση και να κατηγορεί και εμένα», διευκρίνισε ο Πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο. Η ένταση ξεκίνησε από το 20.35

Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ: Η Ολλανδή δημοσιογράφος που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πρόκειται για ανταποκρίτρια διαφόρων ΜΜΕ στη χώρα μας, η οποία είναι και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο προσφυγικό ζήτημα όπως γίνεται αντιληπτό από τις αναρτήσεις της στα social media.

Η δημοσιογράφος κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι λέει ψέματα για τις επαναπροωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο και του είπε «μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη όλων όσων βρισκόμαστε στην αίθουσα», για να πάρει απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη σε πολύ έντονο ύφος.

Η ίδια είχε κάνει νωρίτερα σχετική ανάρτηση για την παρουσία της στη συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα ανέβασε τρεις φωτογραφίες με τη σημείωση: «Εδώ σε λίγο θα εμφανιστούν ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε. Και οι δύο υπεύθυνοι για επαναπροωθήσεις και τρόμο των προσφύγων. Έχω το δικαίωμα να κάνω ΜΙΑ ερώτηση: ΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ; ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΙΔΕΕΣ».

H Oλλανδή ρεπόρτερ έδωσε και συνέχεια στο επεισόδιο που είχε με τον Ελληνα πρωθυπουργό κάνοντας εκ νέου αναρτήσεις.

Συγκεκριμένα επανέλαβε αυτό που είπε στη συνέντευξη Τύπου, ότι έχει επισκεφθεί το νέο προσφυγικό καμπ της Σάμου το οποίο αποκάλεσε τρομακτικό ενώ επίσης έγραψε ότι όταν έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου την παρακολούθησε κάποιος. Υποσχέθηκε δε ότι σ' αυτό θα δώσει συνέχεια την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα η Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ πριν από λίγο καιρό είχε συλληφθεί στην Ύδρα από τις ελληνικές αρχές, με την κατηγορία ότι φιλοξενούσε στο σπίτι της έναν 23χρονο Αφγανό, που είχε αιτηθεί άσυλο, δίχως ωστόσο το αίτημά του αυτό να λάβει έγκριση. Στη συνέχεια αφέθηκαν και οι δυο ελεύθεροι, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης εκκρεμεί.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ