Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

25η Μαρτίου: Συγκίνηση και περηφάνια στην παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου


Με κάθε λαμπρότητα διεξήχθη φέτος η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου για την 201η επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς φέροντες παράδοση αιώνων απέσπασαν με το αγέρωχο παράστημά τους τα θερμά χειροκροτήματα του κόσμου.

Στη φετινή παρέλαση συμμετείχαν για πρώτη φορά φέτος και τα προσφάτως ενταχθέντα στην Πολεμική Αεροπορία Ελληνικά Rafale που αποκτήθηκαν από τη Γαλλία.

Τα πρώτα έξι μαχητικά έφτασαν στην αεροπορική βάση της Τανάγρας τον περασμένο Ιανουάριο.

Το θρυλικό Spit-fire, ο παλαίμαχος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου του οποίου η παρουσία στις μεγαλύτερες εναέριες μάχες πάνω από την Ευρώπη έδωσε το πλεονέκτημα στους Συμμάχους, πέταξε πάνω από το Σύνταγμα μαζί με ένα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Έχοντας κατεβασμένο το άγκιστρο προσγείωσης χαιρέτισαν τους παρευρισκόμενους στην παρέλαση τα 4 γαλλικά μαχητικά Rafale που απογειώθηκαν από το «Σαρλ ντε Γκωλ».

Στο έδαφος, άγημα Γάλλων πεζοναυτών απέδωσε τιμές.

Τα θωρακισμένα οχήματα Μ-1117 που παρέλαβε πρόσφατα ο στρατός ξηράς από τα αμερικανικά αποθέματα εντυπωσίασαν.

Τα βαρέα άρματα μάχης Λέοπαρντ. Οι κυρίαρχοι του σύγχρονου πεδίου μάχης έσεισαν το Σύνταγμα με το πέρασμά τους.

Έλληνες καταδρομείς. Οι περίφημοι πρασινοσκούφηδες εξοπλισμένοι με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας αποτελούν τον Game changer σε πολύ δύσκολες επιχειρήσεις με τις γυναίκες ανάμεσά τους να φορούν επάξια τον πράσινο μπερέ.

«Οι οικουμενικές ιδέες της εξέγερσης του ‘21 διασχίζουν σύνορα και αιώνες. Έτσι, ο πόθος για την ελευθερία του τότε, γίνεται αλληλεγγύη προς τους υπερασπιστές της Ουκρανίας σήμερα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η 25η Μαρτίου μάς διδάσκει πως ακόμη κι ένας μικρός λαός είναι ικανός να νικήσει μια πανίσχυρη αυτοκρατορία, όταν στη σημαία του γράφει την απόφαση Ελευθερία ή Θάνατος», ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ετοιμάζονται για το επόμενο μήνυμα αποτρεπτικής ισχύος μέσω της άσκηση «Ηνίοχος» που ξεκινά τη Δευτέρα.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ