Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Κίνα: Βίντεο στο «μικροσκόπιο» για τη συντριβή του Boeing


Άγνωστη παραμένει η ακριβής αιτία συντριβής του επιβατικού αεροσκάφους με τα 132 άτομα στη νότια Κίνα σήμερα. Από τη συντριβή, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, σκοτώθηκαν επιβάτες και ξέσπασε πυρκαγιά σε βουνό.

Η εταιρεία China Eastern Airlines αναφέρει πως η αιτία της συντριβής είναι «ακόμα υπό διερεύνηση» και δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες. Ωστόσο, σε επίσημη κατάθεση στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης εξέφρασε «τα βαθιά της συλλυπητήρια για τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος που έχασαν τη ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα».

«Προς το παρόν, έχει επιβεβαιωθεί ότι το αεροσκάφος αυτής της πτήσης συνετρίβη», δήλωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας, προσθέτοντας ότι «απέστειλε μια ομάδα εργασίας στο σημείο».

Το Boeing 737 της China Eastern Airlines εκτελούσε πτήση από το Κουνμίνγκ προς το Γκουανγκζού όταν κατέπεσε σε λόφους στην επαρχία Γκουανγκσί και έπιασε φωτιά. Το αεροπλάνο μετέφερε 123 επιβάτες και εννιά μέλη του πληρώματος πτήσης, ανέφερε η CAAC.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός CCTV μετέδωσε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη στην κομητεία Τενγκ κοντά στο Γουζόου και «προκάλεσε πυρκαγιά στο βουνό». Το σημείο της συντριβής ήταν περίπου 150 μίλια από τον προορισμό του Γκουανγκζού, που σημαίνει ότι το αεροσκάφος είχε διανύσει περίπου 804.000 μέτρα πριν πέσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Άδωνις Γεωργιάδης για ακρίβεια: Δεν κρυώνει ο κόσμος. Τριπλάσια η επιδότηση πετρελαίου


Παράλληλα, τα δεδομένα παρακολούθησης έδειξαν ότι το αεροπλάνο πετούσε σε φυσιολογικό ύψος, όταν ξαφνικά άρχισε να πέφτει. Ειδικότερα, έδειξαν ότι το αεροσκάφος πετούσε στα 29.100 πόδια. Περίπου δύο λεπτά μετά έπεσε στα 9.000 πόδια και 20 δευτερόλεπτα μετά είχε πέσει στα 3.225 πόδια. Τα δεδομένα υποδεικνύουν κατακόρυφη κάθοδο 31.000 ποδιών ανά λεπτό ή περίπου 350 μίλια την ώρα ή 563 χλμ. την ώρα, σύμφωνα με το flightradar24.

Στο «μικροσκόπιο» βίντεο

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα έχουν έρθει πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης που υποτίθεται πως δείχνουν το αεροσκάφος να πέφτει κάθετα προς το έδαφος δευτερόλεπτα πριν συντριβεί.

Τονίζεται ότι η αυθεντικότητα του βίντεο και το εάν απεικονίζει το αεροπλάνο που συνετρίβη δεν έχει επιβεβαιωθεί προς το παρόν.

Το εν λόγω βίντεο:

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ