Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Τέμπη: «Έκαψαν το παιδί μας και μας έδωσαν μια κούτα στάχτη»

Ένας χτύπος για κάθε μία από τις 57 ψυχές που έχασαν τη ζωή τους έναν χρόνο πριν στα Τέμπη θα ηχήσει σήμερα σε όλες τις εκκλησίες της χώρας, προς ένδειξη μνήμης για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023.


Κατόπιν σχετικού αιτήματος της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, Μαρίας Καρυστιανού, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίας της χώρας θα χτυπήσουν στις 10:00 το πρωί 57 φορές, μία για κάθε ψυχή που χάθηκε.

Μετά το σχετικό αίτημα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας με ανακοίνωσή της ενημέρωσε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας για αυτή την πρωτοβουλία.

«Έκαψαν το παιδί μας και μας έδωσαν μια κούτα στάχτη»

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την τραγωδία στα Τέμπη. Ανάμεσα στις 57 ψυχές που χάθηκαν ήταν και η 20χρονη Κλαούντια, φοιτήτρια Ιατρικής.

Η μητέρα της μίλησε στο Open και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» με τρεμάμενη φωνή εξομολογήθηκε πως πήρε την κόρη της «μέσα σε μια μαύρη σακούλα» και σήμερα είναι η πιο δύσκολη ημέρα της ζωής της.

Πιο συγκεκριμένα, η μητέρα της Κλαούντια είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα είναι η πιο δύσκολη ημέρα της ζωής μου, ο θρήνος είναι μεγάλος, μας λείπει πολύ. Είχα μια ελπίδα σαν μάνα να τη βρω ζωντανή, όμως τρεις μέρες μετά μου την έφεραν σε μια μαύρη σακούλα… Κάψανε το παιδί μας και μας το έδωσαν σε μια κούτα στάχτη».

Η μητέρα της Κλαούντια ζήτησε δικαίωση και απόδοση ευθυνών. Όπως είπε, θα ήθελε να πάρει τηλέφωνο την κόρη της και να της εκφράσει το πόσο την νοιάζεται και της λείπει η παρουσία της από το σπίτι. «Είχε τόσα όνειρα και την σκότωσαν», σημείωσε η μητέρα της 20χρονης.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 1 ημέρα
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα