Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αναγνωρισμένο Σωματείο σύμφωνα με την:
1017/2010 Απόφαση Μον. Πρωτ. Αθηνών
Δ/ση: Κηφισίας 32, Αμπελόκηποι, Αθήνα
Πληροφορίες: Βουτσάς Καρατζάς ( Πρόεδρος )
Τηλ: 6944764096
"http://www.opotte.blogspot.com/"com
Αθήνα: 4-10-2011
Αριθ. Πρωτ.: 121
Προς Πρόεδρο ΑΣΕΠ. κ. Γιώργο Βέη

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε
Οι τρίτεκνες οικογένειες διεκδικούν την πλήρη και άνευ όρων εξομοίωση τους με τις πολύτεκνες οικογένειες. Η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ) έχει βασικό σκοπό τον συντονισμό για την επίτευξη του στόχου της εξομοίωσης αλλά και την προάσπιση των αιτημάτων των τριτέκνων.
Το τελευταίο διάστημα οι τρίτεκνοι δέχονται πρωτοφανή επίθεση με την κάθε άλλο παρά αντικειμενική και ισότιμη αντιμετώπιση στα θέματα που τους αφορούν. Π.χ. οι τρίτεκνοι δεν περιελήφθησαν σε ειδική κατηγορία όσον αφορά στο τέλος ακίνητης περιουσίας όπως οι πολύτεκνοι, αλλά και παράλειψη (;) στις προκηρύξεις για πρόσληψη σε θέσεις που ανέκαθεν συμπεριλαμβάνονταν. Παράδειγμα, στο Ηράκλειο Κρήτης σε προκήρυξη για πλήρωση θέσεων στο Δήμο Ηρακλείου και συγκεκριμένα για σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ που προκήρυξε η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου –Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ με Αρ. Πρωτ.580/14-6-2011, όπου στα βαθμολογούμενα κριτήρια αναγράφεται ρητά στη σελίδα 21 (παράγραφος 9) ότι "η ιδιότητα του τρίτεκνου ή τέκνου τρίτεκνης οικογένειας δεν λαμβάνεται υπόψη και δεν βαθμολογείται".
Αντίθετα βαθμολογούνται κανονικά οι γονείς και τα τέκνα των πολύτεκνων και των μονογονεϊκών οικογενειών.
Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει κατάφορη αδικία σε βάρος των τρίτεκνων οικογενειών, ειδικότερα τώρα που όλο και περισσότερο αναγνωρίζεται η ανάγκη στήριξης της τρίτεκνης οικογένειας. Σε ανάλογη προκήρυξη για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου υπήρχε ο ίδιος περιορισμός κι όταν διαμαρτυρηθήκαμε μας είπαν ότι οι προκηρύξεις αυτές διενεργούνται μέσω ΑΣΕΠ, όπου δεν υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία τριτέκνων.
Κύριε Πρόεδρε
Σας παρακαλούμε να μας απαντήσετε:
1.Γιατί δε δίνεται η δυνατότητα βαθμολόγησης και στους τρίτεκνους;
2.Είναι μόνο για τις ΣΜΕ; Για ποιες άλλες περιπτώσεις αποκλείονται οι τρίτεκνοι;
3.Σε ποιο νόμο, νομοθετική ρύθμιση, εγκύκλιο, ή άλλο έγγραφο υπάρχουν οι αποφάσεις αυτές;

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας



Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ