Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λυών: Σε κρίσιμη κατάσταση ιερέας


Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λυών, μετά την ένοπλη επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στην οδό St-Lazare που είχε ως αποτελέσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός Έλληνα ορθόδοξου ιερέα.
Σύμφωνα με τη γαλλική Αστυνομία, ο δράστης διέφυγε και αναζητείται.

Πηγή της Αστυνομίας δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο (AFP) ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με καραμπίνα.

O ιερέας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μεταδίδει το BBC. Ανώνυμη πηγή της γαλλικής αστυνομίας είπε στο Reuters ότι ο ιερέας που πυροβολήθηκε δύο φορές, δέχτηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες.

Όπως αναφέρουν οι μέχρι στιγμής πληροφορίες, η επίθεση πραγματοποιήθηκε όταν ο ιερέας κλείδωνε την εκκλησία, στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας).

Tο γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η επίθεση έγινε στο 7ο διαμέρισμα της Λυών, στην Place Jean-Mace, και προειδοποιεί τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Το περιστατικό αυτό έρχεται δύο μέρες μετά τις τρεις αιματηρές επιθέσεις σε Νίκαια, Αβινιόν, Σαουδική Αραβία.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ - Μαγειρίτσα εορταστική, κοκκινιστή για την Ανάσταση! Είναι εξαιρετικά νόστιμη και μπορείτε να τη σερβίρετε είτε σκέτη, σαν κοκκινιστό φαγάκι (δεν είναι σο...
    Πριν από 4 ημέρες
  • SILVER ALERT στη Μαγνησία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ενηλίκου, στη Μαγνησία. Ο Καραμπατσής Ιωάννης, 49 ετών, εξαφανίστηκε στην περιοχή του Πτελεού Μαγνησίας, την 23/04/24...
    Πριν από 5 ημέρες