Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Tριήμερο φωτιά λόγω καρναβαλιού από σήμερα στην Πάτρα. Πονοκέφαλος τα “κρυφά” πάρτι


Σε επιφυλακή τίθεται από σήμερα όλος ο ελεγκτικός μηχανισμός του δημοσίου στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, με φόντο το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς και ότι αυτό σηματοδοτεί ιστορικά και κοινωνικά, αλλά και σε πολιτιστικό επίπεδο. για την Αχαϊκή πρωτεύουσα.
Τα μέτρα και οι απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας αποτελούν το σημείο αιχμής σε ότι αφορά στη τήρηση τους και την αποτροπή δημιουργίας καταστάσεων οι οποίες θα αποτελέσουν βραδυφλεγή βόμβα για τη δημόσια υγεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής αλλά και αδυναμία ελέγχου της κατάστασης.

Από σήμερα το βράδυ κατ’ ουσίαν από αύριο το πρωί επίσημα έως και την Καθαρά Δευτέρα, Ανεξάρτητη Αρχή, διεύθυνση υγείας , διεύθυνση εμπορίου, διεύθυνση εργασίας και προπάντων όλη η δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας θα βρίσκονται επί ποδός .

Τα κλιμάκια θα πραγματοποιούν σε 24ωρη βάση ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τηρούνται όλα τα μέτρα τα οποία ισχύουν στο πλαίσιο των απαγορεύσεων για συναθροίσεις και μετακινήσεις, ενώ στο μικροσκόπιο θα βρίσκονται όλα τα καταστήματα και ιδιαίτερα αυτά της διασκέδασης καθώς και της εστίασης και αναψυχής.

Οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφέρεια της Πάτρας, ενώ σε ότι αφορά αποκλειστικά την ημέρα της καθαρής Δευτέρας, το βάρος θα δοθεί στην πλαζ, το χώρο της Μαρίνας στην Ηρώων Πολυτεχνείο, το γηροκομείο, στο νότιο πάρκο αλλά και σε κάθε χώρο που θα μπορούσε να αποτελέσει βάση εθίμου να είναι σημείο προσέλευσης και συνάθροισης πολλών ατόμων για να γιορταστούν τα “κούλουμα”.

Το σχέδιο που θα εφαρμοστεί έχει εκπονηθεί στη διάρκεια σύσκεψης που προκάλεσε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και στην διάρκεια πολύωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε από την ηγεσία της ΕΛΑΣ με την συμμετοχή των επιτελών.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος ωστόσο είναι η διαχείριση αι ο έλεγχος της κατάστασης τις βραδινές και νυχτερινές ώρες, καθώς ο εντοπισμός των χώρων όπου θα επιχειρηθεί να γίνουν καρναβαλικά πάρτι είναι δύσκολη εξίσωση.

Την ύπαρξη σχεδίου βάση του οποίου θα κινηθούν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τα μικτά κλιμάκια όλο το τετραήμερο επεσήμανε μιλώντας στους patrastimes.gr ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος έκανε λόγο για “κρυφά” χαρτιά που έχει στην διάθεσή του ο μηχανισμός προκειμένου να αποτραπεί κάθε προσπάθεια τα πράγματα να βγουν εκτός ελέγχου.

Ετοιμάζουν αποκριάτικη «απόβαση» με κόλπα και sms από γιατρούς

Η διαχείριση των ατόμων τα οποία παρά τις απαγορεύσεις που ισχύουν, θα επιχειρήσουν με διάφορα τεχνάσματα και μέσα να βρεθούν το τριήμερο της τελευταίας αποκριάς στην Πάτρα, αποτελεί ένα από τα επιπλέον ζητούμενα του ελεγκτικού μηχανισμού.
Ήδη, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στον max fm, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις ατόμων τα οποία τηλεφωνούν σε γιατρούς της Πάτρας και τους ζητούν έναντι αμοιβής να τους στείλουν sms με το οποίο θα διασφαλίζεται η μετακίνησή τους στην πόλη για ιατρικούς λόγους.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου τόνισε πως από τον ιατρικό κόσμο έχει ληφθεί απόφαση να μην δοθεί κανένα «διαβατήριο» μετακίνησης σε άτομα που δεν γνωρίζουν ή σε άτομα που δεν χρίζουν πραγματικά κάποιας ιατρικής εξέτασης.

Παράλληλα, σύμφωνα με το patrastimes, έντονη κινητικότητα παρατηρείται και στο διαδίκτυο, όπου όπως προκύπτει από αναρτήσεις θεωρείται σίγουρο πως ήδη σε επίπεδο Πάτρας έχουν κλειστεί ραντεβού για κεκλεισμένων των θυρών αποκριάτικα πάρτι τόσο την παραμονή όσο και την Κυριακή.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ