Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Κακοκαιρία Φίλιππος: Σε ποιες περιοχές κλείνουν τα σχολεία. Χιονίζει στην Πάρνηθα


Ξεκίνησε την επέλαση της η κακοκαιρία Φίλιππος.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν τη νύχτα σε πολλές περιοχές του νομού Ιωαννίνων, ακόμη και μέσα στην πόλη. Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και της χιονόπτωσης, όλα τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, σήμερα θα παραμείνουν κλειστά. Μηχανήματα αποχιονισμού και αλατιέρες βρίσκονται από τη νύχτα στους επαρχιακούς δρόμους και ειδικά στο ορεινό οδικό δίκτυο προκειμένου να κρατηθεί ανοιχτό, ενώ είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Λόγω των χιονοπτώσεων, πού σημειώνονται μετά το Μέτσοβο και κυρίως στα Γρεβενά, απαγορεύτηκε προσωρινά, η κυκλοφορία για νταλίκες και φορτηγά. Η αστυνομία σταματάει την κυκλοφορία τους, στα διόδια Δροσοχωρίου της Εγνατίας Οδού.

Κλειστά σχολεία και στην Κοζάνη

Με νεότερες ανακοινώσεις που εξέδωσαν, πολλοί δήμοι στην Δυτική Μακεδονία αναστέλλουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, εξαιτίας της συνεχούς και έντονης χιονόπτωσης, ακόμη και στις πόλεις της ακριτικής περιφέρειας.

Ειδικότερα, στις Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας και Καστοριάς δεν θα λειτουργήσουν, σήμερα Τετάρτη 9 Μαρτίου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Στο μεταξύ, ήδη ξεκίνησε να χιονίζει στην Πάρνηθα όπως φαίνεται από τις κάμερες του Forecast Weather. Η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω.

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα, Τετάρτη 9 Μαρτίου, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους δήμου Νάουσας, Βέροιας και Δίου – Ολύμπου, στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με το thestival.gr.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις

«Από τον Δήμο Βέροιας ανακοινώνεται ότι σήμερα Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 αναστέλλεται η λειτουργία όλων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Βέροιας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Σχολεία Ειδικής Αγωγής) λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν».

«Ο Δήμος Νάουσας ενημερώνει ότι σήμερα Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, σχολεία Ειδικής Αγωγής, όπως επίσης παιδικοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ) λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν».

«Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ανακοινώνει πως λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών τα σχολεία σήμερα, Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης και τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση κατόπιν υπόδειξης των Διευθύνσεων Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας».

Ο καιρός μέχρι το Σαββατοκύριακο
Από τις πρώτες ώρες της σήμερα, Τετάρτη (09-03-2022) χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και τη Θράκης. Σταδιακά οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Το βράδυ θα χιονίσει στις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.


Την Πέμπτη (10-03-2022) οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης, τις πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου και μέχρι το απόγευμα τις πεδινές περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Την Παρασκευή (11-03-2022) και το Σαββατοκύριακο (12 και 13-03-2022) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ