Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Γερμανία: Μητέρα έπνιξε και τα τρία παιδιά της με το πανάκι για τα σάλια


Η φρικιαστική υπόθεση της μητέρας από τη Γερμανία που έπνιξε τα τρία παιδιά της σημειώθηκε το 2009. Ο θάνατος και των τριών παιδιών της Νατάλια Μ. από ασφυξία, προβλημάτισε τους γιατρούς οι οποίοι αναρωτιούνταν αν πρόκειται για σύμπτωση ή ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ράινχαρντ Μπετμάγιερ, «ένας θάνατος βρέφους μπορεί να συμβεί. Δεύτερος θάνατος βρέφους είναι εξαιρετικά ύποπτος αλλά ο τρίτος είναι απόδειξη ανθρωποκτονίας». Οι ερευνητές υποψιάζονταν ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά δεν είχαν αποδεικτικά στοιχεία τα οποία θα τούς επέτρεπαν να κατηγορήσουν τους γονείς των παιδιών για ανθρωποκτονία. «Ήταν αδιανόητο για εμάς ότι μια μητέρα θα μπορούσε να σκοτώσει τα τρία μωρά της», δήλωσε ο εγκληματολόγος, Ρασίντ Βουαρούντι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η χώρα που μόλις κατέγραψε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού. Ετοιμάζεται για lockdown


Ο τρίτος θάνατος που έλυσε το μυστήριο

Όταν πέθανε και το τρίτο παιδί της οικογένειας, ο μόλις 6 εβδομάδων Ντένις, το μυστήριο άρχισε να λύνεται. «Το τρίτο παιδί θα μας έδειχνε πως πέθαναν τα άλλα παιδιά», εξήγησε ο επιθεωρητής Πίτερ Κράαφτ. Το πρωί του θανάτου του Ντένις, η μητέρα επικοινώνησε με τα επείγοντα λέγοντας στους υπεύθυνους ότι ο γιος της δεν είχε σφυγμό. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, η ίδια πήγε να τον ταΐσει νωρίς το πρωί στο κρεβάτι του. Έκλεισε το μόνιτορ ασφαλείας, τον σήκωσε από το κρεβάτι, τον τάισε, και τον έβαλε πίσω στο κρεβάτι. Πενήντα λεπτά αργότερα διαπίστωσε τον θάνατό του.

Ο θάνατος και των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, πριν από αυτόν του Ντένις, γέννησε υποψίες στους αστυνομικούς, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η μητέρα των τριών παιδιών ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια των θανάτων. Μάλιστα, ο πατέρας, Βλάντιμιρ, έλειπε στη δουλειά και στα τρία περιστατικά. Κάπως έτσι η υπόθεση ανατέθηκε στο τμήμα ανθρωποκτονιών.

Οι δύο γονείς υπήρξαν απόλυτα συνεργάσιμοι με τις αρχές καθ‘ όλη τη διάρκεια της έρευνας. Μάλιστα, ανέφεραν στον επικεφαλής της έρευνας, συζητώντας χαλαρά μαζί του, κάποια στιγμή, ότι ήθελαν να ξαναγίνουν γονείς. Ωστόσο, παρότι οι υποψίες υπάρχουν, η ιατροδικαστική έρευνα αποδεικνύεται άκαρπη. «Στην πραγματικότητα δεν διαπιστώσαμε εγκληματική ενέργεια σε καμία από τις τρεις περιπτώσεις», δήλωσε ο Βουαρούντι. Η αστυνομία αλλάζει τη μέθοδό της, ακολουθώντας αυτήν της εις άτοπου απαγωγής. Ο γονιδιακός έλεγχος δεν έδειξε κανένα κληρονομικό πρόβλημα, ωστόσο οι Αρχές δεν μπορούν να κατηγορήσουν ανοιχτά δύο γονείς, που έχασαν τα τρία παιδιά τους.

Δύο χρόνια μετά από την αρχή της έρευνας, που υπήρξε άκαρπη ένας ντετέκτιβ αποφασίζει να ρισκάρει να κατηγορήσει ανοιχτά τη Νατάλια. «Την κατηγόρησα και της είπα ότι πιστεύω ότι ο σύζυγος της και η ίδια εμπλέκονται στη δολοφονία των παιδιών» υποστήριξε ο ίδιος για να ακούσει, έκπληκτος, την απάντησή της. «Ο σύζυγος μου δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Ήμουν ολομόναχη», τού απαντάει. «Έκλεισε το στόμα των παιδιών με το πανάκι για τα σάλια κρατώντας ταυτόχρονα τη μύτη τους περιμένοντας να πεθάνουν» αναφέρει.

Οκτώ χρόνια μετά τον θάνατο του πρώτου παιδιού της, τον Μάρτιο του 2012, η μητέρα καταδικάζεται σε 13 χρόνια φυλάκισης για τις τρεις δολοφονίες. «Θεωρήσαμε ότι το δικαστήριο επέδειξε υπερβολική επιείκεια απέναντί της», δηλώνει π προϊστάμενος της εισαγγελίας. Ένα χρόνο αργότερα, κατά την εκδίκαση της έφεσης, η μάνα που σκότωσε και τα τρία παιδιά της, τιμωρείται με ισόβια ποινή.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ