Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ελλάδα και Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών: Εν αναμονή της επίκαιρης ομιλίας του Κώστα Καραμανλή


Για το απόγευμα (19:00) της Τετάρτης, 1ης Ιουνίου, έχει προγραμματιστεί η ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, σε εκδήλωση της «Παναθηναϊκής» και με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής και μάλλον οφείλει κανείς να αγνοήσει για λίγο το μοτίβο «ο Καραμανλής σπάει τη σιωπή του», κλπ και να σταθεί στο περιεχόμενο της ομιλίας, όπως κατ’ αρχάς προκύπτει από τον τίτλο της. Η συγκυρία είναι προφανώς κρίσιμη και μάλλον, δεν θα πρέπει να αναμένονται ειδήσεις (μικρο)κομματικού χαρακτήρα από την ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού.

Ο Κώστας Καραμανλής αναμένεται να ασκήσει σκληρή κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και να αναφερθεί στα εθνικά μας θέματα, όπου θα επιμείνει ότι θα πρέπει να κρατηθεί αποφασιστική στάση από τη χώρα μας απέναντι στην Τουρκία, ζητώντας να χρησιμοποιηθούν όλα μας τα όπλα.

Ως γνωστόν, ο Κώστας Καραμανλής σπανίως εμφανίζεται και ακόμα σπανιότερα μιλά ή παρεμβαίνει στις εξελίξεις και τα φλέγοντα ζητήματα του δημόσιου βίου της χώρας, οπότε πάντοτε αποτελεί είδηση όταν ο πρώην πρωθυπουργός πρόκειται να δώσει μια δημόσια ομιλία, με άπαντες να ακούν με μεγάλη προσοχή κι ενδιαφέρον όσα έχει να πει ο έμπειρος πολιτικός.

Το θέμα της ομιλίας του θα είναι “Ελλάδα και Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών” με τον Κώστα Καραμανλή να τοποθετείται για αυτές τις μεγάλης σπουδαιότητας αλλαγές, δεδομένου του εξελισσόμενου πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και των οικονομικών και ενεργειακών επιπτώσεων που έχει αυτή η πολεμική αναμέτρηση αυτός στη χώρα μας.

Πάνω από 70 «γαλάζιοι» βουλευτές έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή της να παραστούν στην ομιλία του Κώστα Καραμανλή.
Μεταξύ αυτών είναι και υπουργοί, όχι όμως και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι πληροφορίες λένε πάντως ότι η ομιλία του Καραμανλή θα κινείται στο ίδιο κλίμα με τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλλον θα αποδοκιμάσει τις ακρότητες που εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς. Για να δούμε τι θα δούμε…

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ