Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος η πτήση της Emirates με τον ύποπτο επιβάτη. Όλο το παρασκήνιο. Ζωντανή εικόνα από το αεροδρόμιο


Ένα πρωτοφανές θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγες ώρες, με επίκεντρο δύο πτήσεις γνωστής αεροπορικής εταιρείας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αρχές στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, έλαβαν ενημέρωση από μυστικές υπηρεσίες ξένης χώρας, ότι κάποιος ύποπτος έχει επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό του Ντουμπάι ή τη Νέα Υόρκη.

Κατά πληροφορίες, υπήρξε ενημέρωση για έναν ύποπτο αραβικής καταγωγής με τρομοκρατική δράση.

Οι δύο πτήσεις είχαν μεταξύ τους διαφορά 40 λεπτών: Κατά τις ίδιες πηγές, η πτήση με προορισμό το Ντουμπάι, ελέγχθηκε και δεν εντοπίστηκε εκεί ο ύποπτος, ενώ το αεροπλάνο με προορισμό τη Νέα Υόρκη, είχε απογειωθεί, ήδη και όταν υπήρξε η ενημέρωση το αεροσκάφος βρισκόταν πάνω από την Κορσική. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία επέτρεψε το αεροσκάφος να προσγειωθεί για τους ελέγχους, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να γυρνάει στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Μάλιστα, με το που εισήλθε στο ελληνικό FIR, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «σηκώθηκαν μαχητικά αεροσκάφη» για να το συνοδέψουν μέχρι την Αθήνα.

Προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Προσγειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης η πτήση της Emirates που έθεσε σε συναγερμό τις Αρχές μετά από πληροφορίες για ύποπτο επιβάτη.


Αφού ελέγχθηκε πτήση της Emirates με προορισμό το Ντουμπάι και δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο, οι Αρχές ενημέρωσαν την πτήση UAE209 της ίδιας εταιρείας, που είχε προορισμό τη Νέα Υόρκη, πως έπρεπε να γυρίσει πίσω στην Αθήνα, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», για να ελεγχθεί από κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής.

Η πτήση προσγειώθηκε, αφού φέρεται να γύρισε πίσω με συνοδεία μαχητικών αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας. Ο συναγερμός σήμανε έπειτα από πληροφορία για επιβάτη που σχετίζεται με τρομοκρατία.

Στον αέρα εκτυλίχθηκε ένα θρίλερ, αφού το αεροπλάνο αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω όταν είχε φτάσει στην Ιταλία. Πριν μπει στον εναέριο χώρο της Γαλλίας, του απαγορεύτηκε η είσοδος στο FIR Παρισιού, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει να κάνει κύκλους στον αέρα, αλλά επειδή τα καύσιμα δεν επαρκούσαν ο πιλότος πήρε την απόφαση να γυρίσει πίσω, ενώ ακολούθησε πορεία αποκλειστικά πάνω από θάλασσα, αποφεύγοντας να πετά πάνω από τη στεριά.

Στο αεροδρόμιο έχουν σπεύσει οι Αρχές για να ελέγξουν το αεροσκάφος.

Δείτε ζωντανή εικόνα από το αεροδρόμιο:

 

Τι συνέβη με τις πτήσεις της Emirates που σήμαναν συναγερμό στο «Ελ. Βενιζέλος»

Το πρώτο αεροπλάνο, το οποίο είχε προορισμό το Ντουμπάι, δεν είχε προλάβει να απογειωθεί από το «Ελ. Βενιζέλος» και ο έλεγχος ολοκληρώθηκε χωρίς να εντοπιστεί κάτι ύποπτο. Οι Αρχές έψαξαν εξονυχιστικά το αεροπλάνο, ελέγχοντας κάθε επιβάτη που βρισκόταν στην πτήση.

Το δεύτερο αεροπλάνο της Emirates, η πτήση ΕΚ 209 με προορισμό τη Νέα Υόρκη, είχε απογειωθεί και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία όταν αναγκάστηκε να γυρίσει στην Αθήνα, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», απ' όπου ξεκίνησε. Αυτήν την ώρα, το αεροπλάνο επιστρέφει στην Αθήνα για να γίνει έλεγχος, πετώντας αποκλειστικά πάνω από τη θάλασσα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπ. Άμυνας το αεροσκάφος το συνοδεύουν μαχητικά αεροσκάφη. Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και δείχνει την προσγείωση του αεροσκάφους, δεν διακρίνονται μαχητικά αεροσκάφη. Αναμένεται να προσγειωθεί σε λίγα λεπτά της ώρας στο «Ελ. Βενιζέλος».

Η πορεία της πτήσης Αθήνα-Νέα Υόρκη που αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω έπειτα από πληροφορίες της CIA

Δείτε χάρτη του flightradar που δείχνουν την πορεία του αεροσκάφους που αναγκάστηκε να γυρίσει στην Αθήνα, ενώ πήγαινε στη Νέα Υόρκη (ώρα περίπου 21:45):


Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ