Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

«Καλάθι νοικοκυριού»: Αυτές είναι οι νέες λίστες των σούπερ μάρκετ


Τις λίστες της δεύτερης εβδομάδας στο πλαίσιο του μέτρου «το καλάθι του νοικοκυριού» έκαναν γνωστές σήμερα, Τετάρτη, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ.
ADVERTISING

Τα προϊόντα που γεμίζουν τα «καλάθια» αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα e-καταναλωτής από τις αλυσίδες που συμμετείχαν και την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου ενώ προστέθηκε αυτή την εβδομάδα και το καλάθι της πλατφόρμας efood.

Η διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα είναι πως δίπλα στο προϊόν αναγράφεται και η διακύμανση της τιμής, δηλαδή πόσο κόστιζε την περασμένη εβδομάδα και πόσο σήμερα ώστε οι καταναλωτές να κάνουν τη σύγκριση. Σε κάποιες περιπτώσεις οι αλυσίδες επέλεξαν να διατηρήσουν τα ίδια προϊόντα με την προηγούμενη εβδομάδα, σε άλλες διατήρησαν τον κωδικό του προϊόντος επιλέγοντας σε άλλη συσκευασία ενώ πρόσθεσαν και κάποιες επιπλέον επώνυμες ετικέτες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Sextortion: Τι είναι ο σεξουαλικός εκβιασμός και τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς, για να προστατεύσουν τους εφήβους


Aναλυτικά τα καλάθια των σούπερ μάρκετ τα βρίσκει στο e-καταναλωτής όπου ο καταναλωτής μεταβαίνει στην αλυσίδα που επιθυμεί:

Το καλάθι της ΑΒ Βασιλόπουλος
Το καλάθι της Bazaar
Το καλάθι της Γαλαξίας
Το καλάθι της efood
Το καλάθι της Efresh.gr
Το καλάθι της Discount Market
Το καλάθι της Κρητικός
Το καλάθι της Lidl
Το καλάθι της Μασούτης
Το καλάθι της Market In
Το καλάθι της My Market
Το καλάθι της Σκλαβενίτης
Το καλάθι της ΣΥΝΚΑ
Το καλάθι της Χαλκιαδάκης

Μέσα στην ημέρα εξάλλου αναμένεται η έκδοση της υπουργικής απόφασης για το υποχρεωτικό μέγεθος της ταμπέλας που θα έχουν τα προϊόντα του «καλαθιού» ώστε να είναι εμφανή τα προϊόντα στους καταναλωτές.

Οι επιχειρήσεις επίσης θα πρέπει να εξασφαλίζουν την επάρκεια των προϊόντων που βάζουν στο καλάθι και σε περίπτωση αντικατάστασης με άλλο κωδικό να τα μην τα πωλούν σε ακριβότερη τιμή από εκείνη που έχουν δηλώσει.

Επίσης αύριο Πέμπτη αναμένεται να έρθει η τροπολογία βάσει της οποίας θα επιβάλλονται πρόστιμα στις αλυσίδες που δεν ακολουθούν τα προβλεπόμενα.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ