Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Κρήτη: 5,1 Ρίχτερ. Στους δρόμους οι κάτοικοι, έκτακτο sms στα κινητά


Αναστάτωση επικράτησε στην περιοχή της Μεσαράς, όπου σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ.
Κάτοικοι περιοχών όπως οι Μοίρες, το Τυμπάκι, αλλά και χωριά στα σύνορα με το νότιο Ρεθυμνο, βγήκαν από τα σπίτια τους, χωρίς ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα να έχει αναφερθεί οποιαδήποτε ζημιά ή οποιοδήποτε πρόβλημα. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή Πυροσβεστικων Υπηρεσιών Κρήτης, Γιώργο Τσικαλά, οχήματα με πυροσβέστες, βρίσκονται ήδη επί ποδός και κάνουν ελέγχους, προκειμένου να εντοπίσουν πιθανά προβλήματα.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην πόλη του Ηρακλείου.

Στα κινητά τους μάλιστα δέχτηκαν μήνυμα στο οποίο καλούνταν να λάβουν μέτρα προστασίας, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ.



Την ίδια ώρα οι σεισμολόγοι δηλώνουν ότι παρακολουθούν το φαινόμενο και την πορεία του.

«Παρακολουθούμε με προσοχή το φαινόμενο»

Ειδικότερα, ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας ανέφερε στο neakriti πως δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Σύμφωνα με τον ίδιο από το βράδυ της Τετάρτης, «παρατηρείται μία σεισμική διέγερση, στην συγκεκριμένη περιοχή, που σημειώθηκε επίσης, ένας σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ».

Ο κ. Λέκκας τόνισε ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε, ωστόσο όπως διευκρίνισε «παρακολουθούμε με προσοχή το φαινόμενο». Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της περιοχής είναι πολύ ανήσυχοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται στους δρόμους, καθώς φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Παπαδόπουλος: Επιβάλλεται πολύ προσεκτική παρακολούθηση

Παράλληλα σε ανάρτησή του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος σε ανάρτησή του αναφέρει: «Προηγήθηκαν μερικοί μικρότεροι σεισμοί και χθες έγινε σεισμός μεγέθους 4,2 στην ίδια εστία. Επιβάλλεται πολύ προσεκτική παρακολούθηση και αξιολόγηση από τους επιστήμονες και μέτρα προστασίας από τις τοπικές αρχές, όπως προβλέπει το επιχειρησιακό Σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ».

«Φοβήθηκε ο κόσμος»

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο σεισμός είχε έντονο θόρυβο.
Ο γνωστός επιχειρηματίας στα Μάταλα Μανόλης Τσαβολάκης είπε στο neakriti.gr, ότι ο κόσμος έχει φοβηθεί πάρα πολύ. Πολλοί δεν θα κοιμηθούν το βράδυ στα σπίτια τους και επίσης τόνισε αυτό ου τους έχει κάνει εντύπωση και τους έχει προκαλέσει φόβο είναι το γεγονός ότι η θάλασσα έχει έντονο κυματισμό, μάλιστα από χθες.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ