Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Silver Alert για τους ηλικιωμένους από τη Γραμμή Ζωής

H ΜΚΟ Γραμμή Ζωής παρουσίασε το SILVER ALERT HELLAS, το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων.
Με την ενεργοποίηση ενός Silver Alert υπάρχει άμεση, έγκαιρη και λεπτομερής ενημέρωση των πολιτών σχετικά με περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων που μέχρι σήμερα γίνεται μόνο από εθελοντές τοπικών συλλόγων και Ιστολόγια. Ειδικά για έναν ηλικιωμένο, ο οποίος συνήθως ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή ή πάσχει από γεροντική άνοια ή Alzheimer κλπ, ο χρόνος είναι πολύτιμος. Με τη λειτουργία του Silver Alert και τη βοήθεια των ΜΜΕ και άλλων Φορέων ο χρόνος έναρξης της αναζήτησης θα ελαχιστοποιηθεί και μπορεί να αποβεί σωτήριος.
Κατά την παρουσίαση του προγράμματος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, κος Γεράσιμος Κουρούκλης, τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός τέτοιου προγράμματος. «Καθημερινά δεκάδες ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας, εξαφανίζονται. Κάθε λεπτό που περνάει, μπορεί να κοστίσει την ίδια τους τη ζωή», επεσήμανε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε ότι «το SILVER ALERT HELLAS, φιλοδοξεί να ενεργοποιεί άμεσα τα αντανακλαστικά των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων.
Είναι ένα οργανωμένο σύστημα άμεσης και έγκαιρης δημόσιας κοινοποίησης και μετάδοσης πληροφοριών, που αφορούν στην εξαφάνιση ηλικιωμένων, το πρώτο σύστημα που θα λειτουργήσει σε χώρα της Ευρώπης με σκοπό την ανεύρεση των ηλικιωμένων που εξαφανίζονται και αγνοούνται. Με τη λειτουργία του Silver Alert και τη βοήθεια των ΜΜΕ και άλλων Φορέων ο χρόνος έναρξης της αναζήτησης θα ελαχιστοποιηθεί και μπορεί να αποβεί σωτήριος».




Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ - Μαγειρίτσα εορταστική, κοκκινιστή για την Ανάσταση! Είναι εξαιρετικά νόστιμη και μπορείτε να τη σερβίρετε είτε σκέτη, σαν κοκκινιστό φαγάκι (δεν είναι σο...
    Πριν από 2 ημέρες
  • SILVER ALERT στη Μαγνησία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ενηλίκου, στη Μαγνησία. Ο Καραμπατσής Ιωάννης, 49 ετών, εξαφανίστηκε στην περιοχή του Πτελεού Μαγνησίας, την 23/04/24...
    Πριν από 3 ημέρες