Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Εκτός Swift ρωσικές τράπεζες. Δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας


Σε έκτακτες δηλώσεις προχώρησε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αργά το βράδυ του Σαββάτου μιλώντας για τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.
Ανακοίνωσε:
  • Εκτός Swift ρωσικές τράπεζες
  • Δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας
  • Περιορισμοί στην χορήγηση χρυσών διαβατηρίων στου Ρώσους ολιγάρχες

Οι κυρώσεις που ανακοίνωσε η φον ντερ Λάιεν

«Καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν την επίθεσή τους στο Κίεβο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να επιβάλλουμε κυρώσεις στη Ρωσία που θα την απομονώσει περαιτέρω από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις οικονομίες μας. Θα εφαρμόσουμε αυτά τα μέτρα εντός των προσεχών ημερών», ανέφερε αρχικά και ευχαρίστησε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά και των ΗΠΑ.

«Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι επιλεγμένες ρωσικές τράπεζες θα αφαιρεθούν από το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων SWIFT. Αυτό θα διασφαλίσει ότι οι τράπεζες αυτές θα αποσυνδεθούν από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και θα βλάψει την ικανότητά τους να λειτουργούν σε παγκόσμιο επίπεδο» ανέφερε.

«Δεσμευόμαστε να επιβάλουμε περιοριστικά μέτρα που θα εμποδίσουν τη Ρωσική Κεντρική Τράπεζα να χρησιμοποιήσει τα διεθνή αποθεματικά της με τρόπους που υπονομεύουν τον αντίκτυπο των κυρώσεων μας», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε επίσης περιορισμούς στα λεγόμενα «χρυσά διαβατήρια», τα οποία επιτρέπουν σε Ρώσους ολιγάρχες που συνδέονται με τη ρωσική κυβέρνηση να γίνουν πολίτες των Ευρωπαϊκών χωρών και να αποκτήσουν πρόσβαση στα Ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά συστήματα». 

Δείτε τις δηλώσεις:

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ