Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ουκρανία: Βομβαρδισμοί σε συγκροτήματα κτιρίων στη Χερσώνα (βίντεο)


Βομβαρδισμοί σημειώθηκαν την Τρίτη 1 Μαρτίου στην πόλη Χερσώνα στη νότια Ουκρανία. Βίντεο από τη στιγμή της στρατιωτικής επιχείρησης καταγράφεται σε βίντεο πολιτών, που κάνουν το γύρο του Διαδικτύου. Ένα από αυτά δημοσίευσε και το δίκτυο NEXTA.

Πύραυλος φαίνεται να χτυπά συγκρότημα κατοικιών στο κέντρο της πόλης. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξαν θύματά ή τραυματίες από το χτύπημα.

Ο Ρωσικός στρατός έφτασε την Τρίτη στη Χερσώνα, κοντά στην Κριμαία και άρχισε να στήνει checkpoints στα περίχωρά της, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Ιγκόρ Κολυχάγιεφ στο Facebook.

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαήλιο Ποντολιάκ προειδοποίησε το πρωί ότι η Μόσχα επιτίθεται «ενεργά» στα κέντρα ουκρανικών πόλεων. «Προκαλούν απευθείας πλήγματα με πυραύλους και πυροβολικό σε κατοικημένες και κυβερνητικές περιοχές», έγραψε και πρόσθεσε: «Ο στόχος της Ρωσίας είναι ξεκάθαρος: μαζικός πανικός, απώλειες πολιτών, καταστροφή υποδομών. Η Ουκρανία μάχεται με αξιοπρέπεια».

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν και πλάνα από το κέντρο της πόλης Χάρκοβο, τα οποία δείχνουν πύραυλο να πλήττει το κτίριο της Κρατικής Διοίκησης της περιοχής.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ