Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ανδραβίδα: Η ανατριχιαστική ομολογία και το άγνωστο παρελθόν του δράστη. "Πού είσαι Χίτλερ"


Ο καθ ομολογία δράστης ομολόγησε το έγκλημα που διέπραξε και στοίχισε 4 ανθρώπινες ζωές. Οι εξηγήσεις που έδωσε στους αστυνομικούς για τις δολοφονίες στην Ανδραβίδα.

Οι αρχικές υποψίες των αστυνομικών επιβεβαιώθηκαν και ο 60χρονος, βασικός ύποπτος για το έγκλημα στην Ανδραβίδα, συνελήφθη και σύμφωνα με την αστυνομία ομολόγησε. «Δεν μου πλήρωναν τα ενοίκια» είπε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Αυτό όπως τόνισε ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του. Μπήκε στο σπίτι της οικογένειας και σκότωσε τους γονείς, αλλά και τα δύο από τα τρία παιδιά τους.

Ο 60χρονος είναι και ο ίδιος πατέρας δύο παιδιών. Ο γιος του ένστολος, η κόρη του φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Μένουν και τα δύο με τις μητέρες τους. Δύο διαζύγια είχε ο συγκεκριμένος άνδρας και έμενε μόνος του σε μία βίλα στην Ανδραβίδα. Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, στο παρελθόν ασχολείτο με τον τζόγο και είχε καταφέρει να κερδίσει σημαντικά χρηματικά ποσά. Στο σπίτι του, πάνω από 500 τετραγωνικά μέτρα, υπήρχαν κάμερες για λόγους ασφαλείας.

Από μικρός είχε επιδοθεί στη χρήση όπλων. Στα 15 του πυροβόλησε πισώπλατα, ευτυχώς στο πόδι, έναν συμμαθητή του. Εχει ακόμη 93 σκάγια στο πόδι. Είχε εμπλακεί και σε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα δικυκλιστή. Ηξερε να «καθαρίζει» με το όπλο του. «Μια μέρα μου φώναξε γιατί τον ενοχλούσε ο κόκορας που είχα στην αυλή μου. Πριν προλάβω καν να του πω ότι θα το φρόντιζα, βγήκε έξω με την καραμπίνα. Τον σημάδεψε και τον σκότωσε» λέει στο flamis.gr, γείτονας του 60χρονου.

Ο δράστης εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, να οδηγεί ένα μπλε φορτηγάκι, στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας, στο ύψος του Παμπελοννησιακού, έπεσε πάνω σε ένα από τα μπλόκα που είχε στήσει η αστυνομία για τον εντοπισμό του.

Κάμερες από κλειστά κυκλώματα ασφαλείας κατέγραψαν ένα όχημα το οποίο ανήκει στον δράστη να φτάνει έξω από το σπίτι της οικογένειας και να φεύγει τις επίμαχες ώρες που φαίνεται να διαπράχθηκε το τετραπλό φονικό. Οι εικόνες αυτές εκτός από τις καταθέσεις διαφόρων μαρτύρων αποτέλεσαν τα πιο βασικά στοιχεία για να οδηγήσουν τους αστυνομικούς στα ίχνη του δράστη, που το απόγευμα της 2ας Μαρτίου διέπραξε ένα από τα ειδεχθή εγκλήματα που έχουν σημειωθεί στην ελληνική επικράτεια. Επειδή έχει παρέλθει το αυτόφωρο, αναμένεται η έκδοση εντολής του Εισαγγελέα για να περάσει την πόρτα του ανακριτή Αμαλιάδας.

Ένας άνθρωπος σκληρός και ιδιόρρυθμος όπως τον χαρακτηρίζουν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι κάνουν λόγο για έναν άνδρα που προκαλούσε πολύ συχνά προβλήματα με τις ακραίες συμπεριφορές του, στην Ανδραβίδα και όχι μόνο.

Ο δολοφόνος των δύο παιδιών και των γονιών τους, φαίνεται πως είχε προσχεδιάσει το έγκλημα. Είχε ετοιμάσει τους λάκκους, σε περιοχή του Τραγανού Ηλείας, ώστε να μεταφέρει τις σορούς των θυμάτων του και να τις θάψει εκεί. Υπενθυμίζεται άλλωστε πως ο δράστης μετά τις δολοφονίες μετέφερε τα πτώματα του ζευγαριού και ενός παιδιού στην αυλή του σπιτιού όπου και τα φόρτωσε σε τρέιλερ με σκοπό να εξαφανίσει τα ίχνη τους, ωστόσο δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το αρρωστημένο του σχέδιο, αφού κάτι φαίνεται πως τον τρόμαξε και τράπηκε σε φυγή.

Οι αστυνομικοί πλέον εστιάζουν σε αυτό το χωράφι, με τις σκέψεις τους, να είναι μακάβριες. Αστυνομική πηγή τόνιζε στο newsit.gr, πως θα γίνει εξονυχιστικός έλεγχος για να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα να είναι θαμμένη στο σημείο, ανθρώπινη σορός. Στο παρελθόν άλλωστε ο 60χρονος δεν δίσταζε να πυροβολεί ακόμα και για ασήμαντη αιτία. Για την ώρα πάντως, ο ίδιος αρνείται πως έχει διαπράξει άλλο φόνο.

Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικοί μέσα στο σπίτι που έμενε, εντόπισαν ένα άδειο χρηματοκιβώτιο και προσπαθούν να διαπιστώσουν που πήγαν τα χρήματα που έκρυβε. Θα δοθεί βαρύτητα στις δραστηριότητες του 60χρονου για να πέσει φως στις πηγές των εσόδων του.

Ο 60χρονος είναι και ο ίδιος πατέρας δύο παιδιών. Ο γιος του ένστολος, η κόρη του φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Μένουν και τα δύο με τις μητέρες τους. Δύο διαζύγια είχε ο συγκεκριμένος άνδρας και έμενε μόνος του σε μία βίλα στην Ανδραβίδα. Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, στο παρελθόν ασχολείτο με τον τζόγο και είχε καταφέρει να κερδίσει σημαντικά χρηματικά ποσά. Στο σπίτι του, πάνω από 500 τετραγωνικά μέτρα, υπήρχαν κάμερες για λόγους ασφαλείας.

Στο Mega, μίλησε και η δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων, Γιάννα Παναγοπούλου. «Πιστεύω ότι επειδή είναι ένα έγκλημα πρωτοφανούς αγριότητας, θεωρώ ότι μετά την σύλληψη του καθ’ ομολογίαν δράστη θα ακουστούν πολλά. Δυστυχώς φτάνουμε να συζητάμε τέτοια εγκλήματα μετά την πράξη, αφού η βία φτάνει να γίνει αξιόποινη.

Πρόκειται για ένα μακελειό, μια απόλυτη φρίκη. Έπνιξε με τα χέρια του δύο μωρά. Αυτό ο νους του ανθρώπου δεν το αντέχει. Οι αρχές οφείλουν να ερευνούν ανώνυμες καταγγελίες. Αν δε διακριβώσουν ότι υπάρχουν αξιόποινες συμπεριφορές εξωτερικευμένες, τα χέρια τους είναι δεμένα», σημείωσε η κ. Παναγοπούλου.

«Είναι θέμα παιδείας. Τέτοιου είδους εγκλήματα είναι φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας. Όλοι έχουμε ευθύνες, κωφεύουμε γιατί το κακό δεν έχει χτυπήσει τη δική μας πόρτα. Όμως όλοι μπορούμε να γίνουμε θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το ζευγάρι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν έρθει σε εμένα, ήταν ένα αγαπημένο ζευγάρι, δεν έδιναν κανένα δικαίωμα, τίποτα δεν προμήνυε το άγριο αυτό φονικό», συνέχισε η ίδια. «Αν βγει από τη φυλακή αυτός ο άνθρωπος, μετά από ένα τέτοιο μακελειό, αυτό θα είναι ντροπή για την ελληνική κοινωνία και το ανθρώπινο είδος», κατέληξε η κ. Παναγοπούλου.

Ο 60χρονος που χθες βράδυ συνελήφθη και σύμφωνα με την αστυνομία ομολόγησε, είναι πατέρας δύο παιδιών, που είχε αποκτήσει από δύο διαφορετικούς γάμους. Ένα άτομο που όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν, δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Ένας άνθρωπος όμως, που είχε τα δικά του πιστεύω, τα οποία μάλιστα δεν έκρυβε ούτε στις αναρτήσεις που έκανε.

Αναρτήσεις που βάζουν σε σκέψεις τους αστυνομικούς, αν πίσω από το έγκλημα στην Ανδραβίδα, υπάρχουν και κίνητρα ρατσιστικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί μια σοκαριστική ανάρτηση του 60χρονου ο οποίος εξυμνεί τον Αδόλφο Χίτλερ και στοχοποιεί Ρομά, αποκαλώντας τους γύφτους και τέρατα με μορφή ανθρώπου!

Γράφει συγκεκριμένα: «Ρωτάει το παιδάκι. Τι είναι γύφτος; Απαντάω. Τέρας με μορφή ανθρώπου. Ξαναρωτάει. Τα τέρατα τα σκοτώνουμε; Απαντάω. Αυτούς δεν μπορούμε να τους πειράξουμε. Αυτός ο π*** ο Σημίτης έκανε νόμους υπέρ τους για να πάρει την ψήφο τους. Α ρε Χίτλερ. Αναστήσου να ξαναδουλέψουν οι φούρνοι.»



Σ άλλη ανάρτηση που παρουσιάζει το patrisnews.com, αναφέρεται σε Σύρους μετανάστες, τους οποίους χαρακτηρίζει ως λιποτάκτες επειδή έφυγαν από την χώρα τους εν μέσω πολέμου, αλλά και πιθανούς… κατασκόπους!



Εν τω μεταξύ, στο Mega, μίλησε και συγγενής του 60χρονου δράστη, ο κ. Παναγιώτης. «Είναι γιος του δεύτερου ξάδερφού μου. Η αλήθεια είναι ότι είναι ένας κλειστός χαρακτήρας, ένας άνθρωπος που δεν είχε φίλους, δεν είχε γελάσει ποτέ. Όποιος του έφερνε αντίρρηση τον τακτοποιούσε αναλόγως. Έχω γίνει μάρτυρας και άλλων περιστατικών», είπε ο κ. Παναγιώτης.

«Έχει πάρει την ανιψιά μου, είναι η πρώτη του γυναίκα. Τη βαρούσε τρεις φορές την ημέρα την ανιψιά μου και τον χώρισε. Δεν πλήρωσε ποτέ του διατροφή. Έχει ένα γιο παντρεμένο πια, γύρω στα 30. Δεν μπορείς να τον πλησιάσεις αυτό τον άνθρωπο, να του μιλήσεις. Έχει ένα αγόρι με την πρώτη του γυναίκα και ένα κορίτσι 19-20 χρονών με τη δεύτερη. Και τη δεύτερη σύζυγό του τη χτυπούσε», συνέχισε.

«Είναι πολλά τα μυστικά. Το κύριο επάγγελμά του ήταν στα “φρουτάκια”. Έχει βγάλει πολλά λεφτά. Ήταν επαγγελματίας, είχε μαγαζί με “φρουτάκια”. Η τοπική κοινωνία δεν ασχολείται με του άλλου τα οικογενειακά. Στη γειτονιά δεν υπάρχει κόκορας, όποιος υπήρχε πήγαινε με το αεροβόλο και τον κατέβαζε κάτω. Όλα ξεκινούν από την πολιτεία, όταν στην Ανδραβίδα οι αστυνομικοί παίζουν στα φρουτάκια του. Η αδερφή μου, ο γαμπρός μου, εγώ, δεν πήγαμε να ζητήσουμε ούτε διατροφή ούτε τίποτα. Θέλαμε μόνο να φύγει», σημείωσε ο κ. Παναγιώτης κλείνοντας.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ