Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ποιες είναι οι ουσίες-σοκ που εντοπίστηκαν στο αίμα της Τζωρτζίνας. Τι έδειξε η τοξικολογική εξέταση


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, καθώς εντοπίστηκε και δεύτερη ουσία στην Τζωρτζίνα, εκτός της φαρμακευτικής της αγωγής.
Την Παρασκευή το βράδυ η Χρυσάνθη Σαρδέλη, καθηγήτρια Φαρμακολογίας μιλώντας στη εκπομπή Φως στο Τούνελ επιβεβαίωσε πως εντοπίστηκε και δεύτερη ουσία στην Τζωρτζίνα.


Συγκεκριμένα η κυρία Σαρδέλη απαντώντας σε ερώτηση αν ερευνούν και πρόσθετη ουσία στην Τζωρτζίνα η ίδια απάντησε θετικά και είπε ότι γίνονται κάποιες εξετάσεις αυτή τη στιγμή «υπάρχει τέτοια αξιολόγηση αυτή τη στιγμή και τα αποτελέσματα τα ανακοινωθούν δια της ιατροδικαστικής οδού».


Το ereportaz.gr δημοσίευσε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας που έγινε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών. Πλέον τα νέα στοιχεία βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών και αναμένεται να πραγματοποιηθεί ποσοτικός έλεγχος.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών της Τζωρτζίνας

Οι ουσίες που βρέθηκαν στην 9χρονη Τζωρτζίναν είναι οι Midazolam, nordazepam, clobazam και norclobazam. Πρόκειται για βενζοδιαζεπίνες. Πρόκειται για ουσίες με αγχολυτικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες. Η χρήση γίνεται υπό ιατρική παρακολούθηση καθώς σε μεγάλες ποσότητες προκαλούν έντονη δυσφορία.

Σημειώνεται μάλιστα πως οι ουσίες αυτές δεν ήταν μέρος της φαρμακευτικής αγωγής που χορηγούσαν οι γιατροί στην 9χρονη Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο Παίδων.

Ωστόσο, έγγραφο από το νοσοκομείο με τα φάρμακα που της χορηγούσαν οι νοσηλευτές δείχνει πως οι γιατροί δεν χορηγούσαν αναισθητικές ουσίες στο παιδί. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι είχε δημιουργηθεί ένα τοξικό κοκτέιλ στον οργανισμό του παιδιού, κάτι που δείχνει και το μέγεθος της φρίκης. Ο ιατροδικαστής κ. Τσαντίρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας ήταν σε υπέρμετρη δόση και σίγουρα δεν δόθηκε από τους γιατρούς.

Όπως αποκαλύπτει το eReportaz.gr, με ρεπορτάζ του Πέτρου Κουσουλού, εκτός από τις βενζοδιαζεπίνες ανευρέθησαν και άλλα αναισθητικά εκτός της κεταμίνης, όπως η λιδοκαϊνη και η πριλοκαϊνη!

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα-ντοκουμέντα τα οποία βρίσκονται στη διάθεση του site, από τις τοξικολογικές εξετάσεις της άτυχης Τζωρτζίνας προέκυψαν τα εξής αναισθητικά: Κεταμίνη και νορκεταμίνη (μεταβολίτης της κεταμίνης), λιδοκαϊνη και πριλοκαϊνη! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι συγκεκριμένες ουσίες εξετάζονται πλέον ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ καθώς σε αντίθεση με την κεταμίνη γι αυτές δεν πραγματοποιήθηκε ποσοτικός έλεγχος. Στις Αρχές υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα άλλα δυο φάρμακα της ίδιας κατηγορίας (αναισθητικά) τα οποία εντοπίστηκαν στο αίμα του 9χρονου παιδιού. Το ερώτημα το οποίο ανακύπτει είναι σε ποια φάση της νοσηλείας και για ποιο λόγο χορηγήθηκαν τα συγκεκριμένα σκευάσματα και από ποιον από τη στιγμή που όπως προκύπτει από το ημερήσιο φύλλο φαρμάκων το οποίο βρίσκεται στη διάθεσή μας δεν προκύπτει η χορήγησή τους από το προσωπικό του νοσοκομείου!

Οι ουσίες

Σε ότι αφορά τις ουσίες οι οποίες πλέον ερευνώνται (σε ότι αφορά την ποσσότητά τους) και ενδεχομένως να προσδώσουν νέο ενδιαφέρον στο θρίλερ της Πάτρας σημειώνεται ότι:

Η λιδοκαΐνη (lidocaine) είναι τοπικό αναισθητικό και ανήκει στην κατηγορία των αμινοαμιδίων. Προκαλεί αναστρέψιμο αποκλεισμό της μετάδοσης των ώσεων κατά μήκος των κεντρικών και περιφερικών νευρικών οδών. Η δράση τους πιστεύεται ότι οφείλεται σε αναστολή της διόδου των ιόντων νατρίου στις κυτταρικές μεμβράνες με αποτέλεσμα επιβράδυνση της αποπόλωσης σε βαθμό που δεν αναπτύσσεται δυναμικό ενέργειας.


Η πριλοκαΐνη (prilocaine) δεσμεύεται στην ενδοκυτταρική επιφάνεια των διαύλων νατρίου και μπλοκάρει την επακόλουθη εισροή νατρίου εντός του κυττάρου με αποτέλεσμα τον περιορισμό της μετάδοσης του ηλεκτρικού ερεθίσματος. Το μπλοκ είναι αναστρέψιμο και όταν η πριλοκαΐνη διαχέεται μακριά από το κύτταρο, η λειτουργία του διαύλου νατρίου αποκαθίσταται, όπως και η ομαλή μετάδοση των νευρικών ώσεων.

Δείτε εδώ τις τοξικολογικές εξετάσεις

 
Δείτε εδώ το ημερήσιο δελτίο με τα φάρμακα που λάμβανε η Τζωρτζίνα μέχρι και την κατάληξη της

 

 Δείτε όλες τις εξελίξεις για το θρίλερ της Πάτρας ΕΔΩ

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ