Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ό,τι πρέπει για την 28η Οκτωβρίου: Ο ιδανικός προορισμός για μονοήμερη κοντά στην Αθήνα


Πολλοί είμαστε εμείς που παρόλο που θέλουμε διακαώς να πραγματοποιήσουμε μια μίνι απόδραση από την πρωτεύουσα, δυστυχώς, δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, καθώς οι υποχρεώσεις στην καθημερινότητά μας είναι πολλές.

Ακόμα κι αν δεν έχουμε αρκετές μέρες στη διάθεση μας, ωστόσο, λύσεις υπάρχουν.

Υπάρχουν, βλέπετε, μέρη κοντά στην Αθήνα που μπορεί σε περίπτωση που δεν έχουμε στη διάθεση μας ούτε δύο γεμάτες ημέρες για μια εκδρομή, να πάμε αυθημερόν και να ξεφύγουμε για λίγες ώρες από τη ρουτίνα της πόλης.

Πολλές φορές, ακόμη και μια μονοήμερη απόδραση μπορεί να μας ξεκουράσει και να μας τονώσει για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Μια καλή ιδέα για μονοήμερη την 28η Οκτωβρίου που πλησιάζει, εντός Αττικής με πιο χαμηλό κόστος, θάλασσα και καλό φαγητό στα τοπικά μαγαζιά είναι η Παλαιά Φώκαια και το Θυμάρι.

Ένα χωριό που επιλέγουν αρκετοί παραθεριστές από την Αθήνα ακόμη και για ολιγοήμερες διακοπές, όλο το χρόνο. Στις ακτές του Σαρωνικού κόλπου, μπορείς να απολαύσεις τις παραλίες και την ηρεμία που σου προσφέρει η περιοχή. Ακόμη και σε μια μέρα, θα τονωθείς και θα γεμίσεις μπαταρίες για την εβδομάδα που έρχεται.
 


Παλαιά Φώκαια: Η μονοήμερη εντός Αττικής που θα σε εκπλήξει ευχάριστα

Η Παλαιά Φώκαια, διαθέτει όλα αυτά που θέλεις, είτε για μονοήμερη εκδρομή είτε για περισσότερες μέρες. Εξάλλου, εκεί βρίσκεται και μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Αττικής, αυτή του Θυμαρίου, ιδανική για μπάνιο ή για ήρεμη απόλαυση. Είναι ακριβώς απέναντι από τον Αρτζεντά και διαθέτει άμμο και πεντακάθαρα νερά. Ένα τμήμα της είναι οργανωμένο με ομπρέλες, ξαπλώστρες και πολύ καλές υπηρεσίες καφέ, κοκτέιλς και φαγητού, αλλά φυσικά μπορείς οπουδήποτε να βάλεις την πετσέτα σου και την ψάθα σου και να απολαύσεις τη θάλασσα, όσο ακόμα ο καιρός "κρατάει". Μπορείς, επίσης, να απολαύσεις το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα στην Αττική, που κρατάει, νομίζεις, ώρες!



Εκτός από τη θάλασσα, η Παλαιά Φώκαια, προσφέρει ένα καταπράσινο περιβάλλον πράγμα που την κάνει ακόμη πιο όμορφη. Και φυσικά στα μεγάλα πλεονεκτήματα της Παλαιάς Φώκαιας είναι το γεγονός ότι απέχει περίπου 45 λεπτά από την Αθήνα πράγμα που την καθιστά πολύ κοντινό προορισμό για μια μονοήμερη απόδραση της τελευταίας στιγμής. Η διαδρομή είναι εύκολη, είτε από την παραλιακή, είτε μέσω Αττικής Οδού. Ακόμη κι αν δε θες να κάνεις μπάνιο, γιατί ίσως δεν βοηθάει ο καιρός, μπορείς να κάνεις μια βόλτα στην παραλία του Θυμαρίου και μετά να πας για καφέ, καλό φαγητό και φρέσκο ψάρι σε κάποια από τις πανέμορφες καφετέριες, τα ποιοτικά σουβλατζίδικα, ή στις ξακουστές ψαροταβέρνες της και να απολαύσεις τον επαγγελματισμό και τη φιλοξενία των επαγγελματιών και εμπόρων της περιοχής.

πληροφορίες: ΑΙΟΛΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΥΜΑΡΙΟΥ, ΣΕΕΠΦΩ

πηγή

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ