Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Βίτσας μετά τη διαγραφή του: «Μη δίνετε σημασία, δεν αξίζει τον κόπο»


Η πρώτη αντίδραση του Δημήτρη Βίτσα μετά τη διαγραφή του: «Μη δίνετε σημασία, η Αριστερά θα συνεχίσει»
«Μη δίνετε σημασία, δεν αξίζει τον κόπο. Η αριστερά θα συνεχίσει με ή χωρίς αυτούς», τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας, μετά τη διαγραφή εκείνου, του Νίκου Φίλη και του Πάνου Σκουρλέτη από τον ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση του Προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Βίτσας σημείωσε πως «δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου. Θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Είναι 15 μέλη. Τα δύο τρίτα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της διαγραφής. Θα πάμε στην Κεντρική Επιτροπή και θα πρέπει να επικυρωθεί».

Στην ερώτηση αν είχε γίνει αντιληπτές στον ΣΥΡΙΖΑ οι θέσεις Κασσελάκη που αποκαλύφθηκαν από το δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ, ο κ. Βίτσας απάντησε ότι «αρκετοί σε δηλώσεις μας το εντοπίζαμε το θέμα, δεν φαίνεται, όμως, ότι για 70.000 συντρόφους αυτό είχε σημασία».

«Είναι η πρώτη φορά που βγαίνει πρόεδρος κάποιος που στην ουσία έχει μόλις γίνει μέλος του κόμματος» σχολίασε ο κ. Βίτσας και επεσήμανε ότι «για να γίνει κάποιο μέλος της επιτροπής δεοντολογίας πρέπει να είναι 5 χρόνια μέλος του κόμματος αλλά χρειάζεται μηδέν χρόνο για να γίνει πρόεδρο και 2 ευρώ για να γίνει μέλος και να ψηφίσει».

ADVERTISING

Όσον αφορά τα υπονοούμενα που άφησε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον ίδιο στην ανάρτηση διαγραφής, ο κ. Βίτσας σχολίασε :«αυτά είναι βαριές κουβέντες που λέγονται...»

Όπως είπε, «ο Κασσελάκης μου είχε πει ότι είναι πιο αριστερός από μένα και του είχα πει μακάρι».

Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε ότι «έχουμε μπροστά μας καταστατικές διαδικασίες» και ότι «εγώ με τον Τσίπρα και κάποιους άλλους στήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και κερδίσαμε τις εκλογές».

Σκουρλέτης: Ο Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα

Άμεση ήταν η αντίδραση που είχε ο Πάνος Σκουρλέτης μετά την ανακοίνωση μέσω social media από τον Στέφανο Κασσελάκη, πως διαγράφεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο Kontra ανέφερε πως «λυπάμαι, αυτός ο χώρος κινδυνεύει από γελοιοποίηση», ενώ έκανε λόγο για «διαδικασίες προβλεπόμενες στο Καταστατικό», αναφορικά με την παραπομπή του στα αρμόδια όρηανα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φαντάζομαι ότι αυτή είναι μία πρόταση προς την επιτροπή δεοντολογίας, που έχει δικαίωμα ο πρόεδρος να κάνει. Αλλά, να σου πω την αλήθεια παρακολουθώντας τη σημερινή αντίδραση, αλλά και την τοποθέτηση το τελευταίο διάστημα, ειλικρινά λυπάμαι. Λυπάμαι, γιατί αυτός ο χώρος απαξιώνεται και φοβάμαι ότι τελικά κινδυνεύει από την απαξίωση και τη γελοιοποίηση».

Και συνέχισε λέγοντας πως «ο κ. Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα. Απορώ τι άποψη έχει ο κ. Κασσελάκης για τα τελευταία πέντε χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μόλις ένα μήνα μέλος του κόμματος. Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει πού βρίσκεται και αν έχει καταλάβει πού έχει εκλεγεί».

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ