Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Επιχείρηση Ελευθερία: Ξεκινά η εκστρατεία για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Τι είπε ο Μητσοτάκης


Ειδική μνεία έκανε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη νέα εκστρατεία για τον εμβολιασμό, την οποία ονόμασε ως «Ελευθερία». Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι η έγκριση του εμβολίου της Pfizer να γίνει γρηγορότερα και να το έχουμε μία εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε και ως εκ τούτου η χώρα θα πρέπει να προετοιμαστεί για την δύσκολη άσκηση. Σημαντικό, όπως εξήγησε, ρόλο θα παίξουν οι φαρμακοποιοί της χώρας ενώ κάλεσε τους πάντες να βοηθήσουν προς την ολοκλήρωση του στόχου. Να σημειωθεί, πάντως, πως υπογράμμισε ότι ακόμα και μετά τον εμβολιασμό θα φοράμε μάσκα, μέχρι τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού να έχει κάνει το εμβόλιο.

Σε ό,τι αφορά το click away, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση αναρωτήθηκε εάν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση. «Είναι μια ανάσα, μια ανακούφιση για το λιανεμπόριο που σήμερα δοκιμάζεται. Λοιπόν σταματήστε τις εύκολες κορώνες και αν έχετε προτάσεις καταθέστε Εμείς έχουμε την ευθύνη να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της αγοράς», τόνισε με νόημα και πρόσθεσε: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε το λιανεμπόριο και δεν θα απολογηθούμε γι' αυτό. Ποια είναι η εναλλακτική σας; Να τα ανοίξουμε; Πείτε το. Ή να τα κρατήσουμε όλα κλειστά». Να σημειωθεί, δε, ότι σύμφωνα με τον πρωθυπουργό και με βάση την ενημέρωση που έχει από τα αρμόδια Υπουργεία το πρόγραμμα πάει πολύ καλά. Και σημείωσε ότι θα παραμείνουν για όσο χρειαστεί τα μέτρα που που ισχύουν μέχρι σήμερα. Δηλαδή οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, το πρόγραμμα ΣυνΕργασία.

Διαβάστε επίσης:

Το χρονοδιάγραμμα για τα εμβόλια θα έχει ως εξής:

Στις 21 Δεκεμβρίου θα δοθεί έγκριση από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων. Έως τις 24 Δεκεμβρίου αναμένεται η τελευταία έγκριση από την Κομισιόν και μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων αναμένονται οι πρώτες παρτίδες εμβολίου στην χώρα μας.

Έτσι, αμέσως μετά τις γιορτές θα ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί. Τα ψυγεία για τη συντήρηση των εμβολιασμών έχουν φτάσει από την προηγούμενη Πέμπτη στην χώρα μας. Ρόλο στη διαδικασία θα παίξουν και οι φαρμακοποιοί, συνδράμοντας τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας, στο να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό.

«Τρέχουν» τις διαδικασίες οι Βρυξέλλες

Την ίδια ώρα, οι Βρυξέλλες ανεβάζουν ταχύτητα για την έγκριση του εμβολίου. Κάτι που είναι σε άμεση συνάρτηση με το γεγονός ότι σε πολλές χώρες επιβάλλεται εκ νέου lockdown λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Οι πρώτες δόσεις θα είναι αναλογικές με τον πληθυσμό της κάθε χώρας. Όταν εγκριθούν τα εμβόλια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και φτάσουν στη χώρα και τα παραλάβουμε την ίδια ημέρα, εντός 24 ωρών ξεκινάει ο εμβολιασμός. Για να πετύχει αυτή η επιχείρηση, πρέπει να εμβολιαστούν εκατομμύρια πολίτες της χώρας μας με εκατομμύρια εμβόλια, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι σε δύο δόσεις.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ