Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Δρακόντεια μέτρα από την ΕΛΑΣ. Κλειστοί σταθμοί του Μετρό


Κλειστοί θα είναι σήμερα, Κυριακή, με απόφαση της αστυνομίας οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι και Βικτώρια στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό, υπό το φόβο επεισοδίων και συναθροίσεων για την επέτειο του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.


Αυτό τονίζει η ΣΤΑΣΥ σε δελτίο Τύπου, προσθέτοντας πως οι σταθμοί θα σταματήσουν να λειτουργούν από τις 8:00.
Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς στάση.

Με χθεσινή απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν απαγορευτεί για λόγους δημόσιας υγείας σε όλη την επικράτεια όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, άνω των τεσσάρων ατόμων, έως τα μεσάνυχτα.
Για τους παραβάτες, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε αυτές.

Παρά την απαγόρευση ωστόσο η Ελληνική Αστυνομία έχει προετοιμάσει σχέδιο για την πρόληψη και αποφυγή επεισοδίων. Σύμφωνα με αυτό τα Εξάρχεια και κυρίως η περιοχή που έλαβε χώρα η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τίθεται στο επίκεντρο.
Ειδικότερα, οι αρχές έχουν σχηματίσει δύο τετράγωνα ασφαλείας με το πρώτο να αφορά στις οδούς Κωλέττη, Εμμανουήλ Μπενάκη, Ανδρέα Μεταξά και Ζωοδόχου Πηγής, και το δεύτερο να είναι ακόμα πιο ευρύ, και να περικλείει τις οδούς Θεμιστοκλέους, Σόλωνος, Χαριλάου Τρικούπης και Αραχώβης. Σε αυτά τα τετράγωνα οι αρχές θα πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους για άσκοπες μετακινήσεις και θα ελέγχουν αν τα SMS που έχουν στείλει όσοι ελέγχονται αποτελούν σαφή αιτία για να βρεθούν στο σημείο.
Περίπου 5.000 χιλιάδες αστυνομικοί θα συμμετάσχουν στα μέτρα, ενώ θα χρησιμοποιηθούν Drones και ελικόπτερα προκειμένου οι επίγειες δυνάμεις να κατευθύνονται από αέρος.
Μάλιστα για τη διάλυση τυχόν εστιών έντασης θα επιστρατεύσουν και 6 Αίαντες. Πρόκειται για οχήματα ρίψης νερού, τα οποία θα τοποθετηθούν σε στρατηγικά σημεία.


Σημειώνεται ότι με τη σημερινή επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου συνδέεται η χθεσινή επιδρομή κουκουλοφόρων στις 4 το απόγευμα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, κατά την οποία τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί.
Αρχικά, περίπου 50 αντιεξουσιαστές πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα, κοντά στο ΑΤ και στη συνέχεια ακολούθησε συμπλοκή με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τους εμπόδισαν να φτάσουν στο τμήμα με τους αντιεξουσιαστές να τους επιτίθενται με πέτρες και καδρόνια, ακόμα και δακρυγόνα, τα οποία, άγνωστο πως, είχαν στην κατοχή τους.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ