Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ένταση και προσαγωγές στα Εξάρχεια. Ομάδα επιχείρησε να κάνει πορεία


Ένταση προκλήθηκε λίγο πριν τις 11 στα Εξάρχεια όταν μικρή ομάδα ατόμων επιχείρησε να κάνει πορεία στη συμβολή των οδών Γραβιάς και Μπενάκη για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Περίπου είκοσι άτομα άνοιξαν πανό και αποπειράθηκαν να προχωρήσουν συγκροτημένα σε πορεία με αποτέλεσμα αστυνομικές δυνάμεις να δημιουργήσουν αυστηρό κλοιό ασφαλείας, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν προσπάθεια πρόκλησης επεισοδίων.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr έχουν προσαχθεί δέκα άτομα, μέλη του ΚΚΕ-μλ. Σημειώνεται ότι οι κλειστοί σταθμοί του μετρό με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. ανέρχονται πλέον σε δέκα.
Από το πρωί πάντως αρκετοί είναι εκείνοι που άφησαν λουλούδια στο σημείο όπου δολοφονήθηκε πριν από 12 χρόνια ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.
Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει έντονη παρουσία στα Εξάρχεια για να βάλει τέλος σε οποιαδήποτε εκδήλωση μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου θα μπορούσε να παραβιάσει τα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό.
Μπλόκα έχουν στηθεί από το πρωί στα Χαυτεία και στο Πανεπιστήμιο ενώ αστυνομικοί προχωρούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το CNN Greece, δεν επιτρέπεται σε κανέναν η πρόσβαση στο σημείο της δολοφονίας, ούτε καν σε δημοσιογράφους ή φωτογράφους.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως παρεμποδίστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ που επεδίωξε να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου στον τόπο της δολοφονίας του στα Εξάρχεια.
Παρότι τηρούνταν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, οι συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων απαγορεύονται με απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας.


Κλείνουν και άλλοι σταθμοί του μετρό
Έκλεισαν στις 11πμ άλλοι τρείς σταθμοί του μετρό – Αττική, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής- με εντολή της αστυνομίας.
Υπενθυμίζεται πως κλειστοί είναι από νωρίς το πρωί οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Βικτώρια και Σεπόλια στις γραμμές 1,2 και 3 του μετρό.
Οι συρμοί διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.
Διαβάστε επίσης:
Παγώνη: Δεν θα κάνουμε ούτε Πάσχα
Απαγόρευση συναθροίσεων
Σύμφωνα με την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., απαγορεύεται στις συναθροίσεις να συμμετέχουν πάνω από τέσσερα άτομα και η απόφαση ισχύει από τις 5:00 της 6ης Δεκεμβρίου έως τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας.
Στην απόφαση προβλέπονται και κυρώσεις για 5.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο στα νομικά πρόσωπα και 3.000 στα φυσικά πρόσωπα ενώ παραμένει το πρόστιμο των 300 ευρώ σε όσους παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες συναθροίσεις.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ