Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Η Κυβέρνηση των δοσιλόγων, επιτίθεται στην Ελληνική Οικογένεια!

Γράφει ο Μιχάλης Ροκκάς, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής

Την ώρα που η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια κρισιμότατη καμπή στη νεότερη ιστορία της, την ώρα που ο λαός μας αισθάνεται οτι το τελευταίο οχυρό στήριξης της ελληνικής κοινωνίας είναι η οικογένεια, αυτή ακριβώς την ώρα ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση της Ελλάδας επιλέγουν για να επιτεθούν στην Ελληνική Οικογένεια.
Η διαπιστωμένη, εκπεφρασμένη πρόθεση της επιβολής εισοδηματικών κριτηρίων στην απονομή του πολυτεκνικού επιδόματος, είναι το τελευταίο, μέχρι στιγμής, μιας σειράς μέτρων αφαίρεσης δικαιωμάτων από τις πολυμελείς οικογένειες με τρία παιδιά, τα δύο τελευταία χρόνια.
Η επίκληση των πιέσεων της Τρόικας για τη δρομολογημένη περικοπή του επιδόματος, απέχει πολύ από την αλήθεια και αποτελεί απλά το μανδύα της επιχειρούμενης από την κυβέρνηση συνειδησιακής νομιμοποίησης της στοχευμένης επίθεσης στην Ελληνική Πολυμελή Οικογένεια.

Το ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση στην αναθεώρηση του Συνταγματος του 2001, θέσπισε με την παράγραφο 5 του άρθρου 21 ότι : «Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους».

Αναρωτιόμαστε λοιπόν:

1) Με ποιον ακριβώς τρόπο υπηρετείται η υποχρέωση του κράτους για εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής και για την αποζημίωση των πιο ευάλωτων στρωμάτων από τις πιθανές αρνητικές συνέπειες των πολιτικών που εφαρμόζονται, από την περικοπή των επιδομάτων;
2) Το πολυτεκνικό επίδομα (πενιχρό έτσι κι αλλιώς) δεν είναι κοινωνικό μέτρο επιβράβευσης της ΜΑΝΑΣ που φέρνει στον κόσμο και μεγαλώνει για αυτή την Πατρίδα τρία παιδιά; Ως τέτοιο δεν θεσπίστηκε; Πως ξαφνικά το δημογραφικό, ένα μέγιστο Εθνικό Ζήτημα μπορεί να αντιμετωπίζεται λογιστικά, να μπαίνει σε λογικές οικονομίστικες και να αφήνεται στις ορέξεις του κάθε φορά υπουργού;
3) Το ζήτημα των εισοδηματικών κριτηρίων για τα πολυτεκνικά επιδόματα δεν έχει κριθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη; Δεν επιχειρήθηκε και πάλι από την κυβέρνηση Σημίτη το 1997 και απέτυχε παταγωδώς, αφού και το Συμβούλιο της Επικρατείας με την 1095/2001 απόφασή του θεώρησε ότι είναι αντισυνταγματική η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων, και προς την ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και όλα τα Διοικητικά πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας;

Οι Πολυμελείς Οικογένειες με Τρία Τέκνα, θεωρούμε οτι:

1. Μαζί με την υπόλοιπη Ελληνική Κοινωνία έχουμε υποστεί ήδη τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης και τις συνέπειες της προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ. Δεν έχουμε τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης σε σχέση με τους συναδέλφους μας στις περικοπές μισθών ή με τους συμπολίτες μας στις αυξήσεις των φόρων. Δεν δικαιολογείται λοιπόν αυτή η οικονομική επιδρομή εναντίον μας.
2. Αποδεικνύουμε καθημερινά το ενδιαφέρον μας για τη χώρα μας, αγωνιζόμενοι να κρατήσουμε το τελευταίο οχυρό της κοινωνίας μας, την οικογένεια, ανέπαφο από τις επιθέσεις που δέχεται η πατρίδα μας σε όλα τα επίπεδα, με μόνο όπλο το κουράγιο που μας δίνει το χαμόγελο των παιδιών μας. Αυτό το χαμόγελο, δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν το δικαίωμα να το μετρήσει σε ευρώ!
3. Δεν δικαιούται η κυβέρνηση να ζητάει από εμάς να πληρώσουμε για την επί δεκαετίες κακοδιαχείριση και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ!
4. Διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση μας έχει στοχοποιήσει, αφαιρώντας ένα – ένα, τα δύο τελευταία χρόνια, τα δικαιώματά μας! Μας τιμωρούν επειδή φέρνουμε στον κόσμο Ελληνόπουλα!

Οι οικογένειες με τρία παιδιά, “επιδοτούν” την πατρίδα στη μάχη του δημογραφικού, “αιμοδοτούν” την ελληνική κοινωνία με νέους πολίτες, στηρίζουν το θεσμό της οικογένειας.
Είναι υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας να προχωρήσει επιτέλους στην πλήρη θεσμική και οικονομική εξομοίωση με τις πολύτεκνες οικογένειες, αφού αυτό επιτάσσουν οι απογοητευτικοί δείκτες γεννήσεων και η αναγκαιότητα για τη στήριξη των οικογενειών (το 32% των οικογενειών με τρία παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας).
Καλούμε την κυβέρνηση την ύστατη στιγμή να σκεφθεί με γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδας και να μη συνεχίσει την άδικη, αντισυνταγματική και ανθελληνική εν τέλει επίθεσή της στην Πολυμελή Οικογένεια με Τρία Τέκνα!



Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ