Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

3500 δημόσιοι υπάλληλοι σε εργασιακή εφεδρεία στην πρώτη φάση εφαρμογής του μέτρου




Ανοίγει ο δρόμος για την εργασιακή εφεδρεία 3500 δημοσίων υπαλλήλων σε 151 ΔΕΚΟ.
Σύμφωνα με εγκύκλιο που έστειλε ο ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ, Γιώργος Κυριακός, σε 151 επιχειρήσεις και οργανισμούς του Δημοσίου, οι επικεφαλής των ΔΕΚΟ καλούνται να αποστείλουν έως τις 26 Σεπτεμβρίου στην ειδική γραμματεία, καταλόγους με το πλεονάζον προσωπικό, που πρέπει να είναι τουλάχιστον το 10% του συνόλου των εργαζομένων ανά ΔΕΚΟ. Τουλάχιστον 3.500 υπάλληλοι θα υπαχθούν στο καθεστώς, σε πώτη φάση, ενώ πρώτοι στον κατάλογο θα είναι όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, όσοι έχουν φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και όσοι έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα.
Στη δεύτερη φάση, όλοι οι υπολοίποι υπάλλήλοι θα περάσουν από διαδικασία αξιολόγησης, εφόσον η ΔΕΚΟ απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζομένους.
Την κατάσταση με τους 151 φορείς και επιχειρήσεις, όπου θα εφαρμοστεί κατά προτεραιότητα η εργασιακή εφεδρεία κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνος Ρόβλιας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλου.
« Με το πρόγραμμα που εφαρμόζουμε, θα έχουμε περιορίσει κατά 151.000 ως το 2015 τους δημοσίους υπαλλήλους, προσλαμβάνοντας έναν στη θέση δέκα αποχωρούντων το 2011, και έναν στη θέση πέντε τα επόμενα τρία χρόνια», διευκρίνισε ο κ. Ρόβλιας.
Τόνισε επίσης ότι φέτος θα υπάρξει περιορισμός των συμβασιούχων κατά 15% και κατά 10% τα επόμενα χρόνια.


Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ