Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Προκόπης Παυλόπουλος: Αντισυνταγματικό το νέο χαράτσι για τα ακίνητα

Μιλώντας στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Προκόπης Παυλόπουλος έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας του νόμου, τονίζοντας ότι η ατομική ιδιοκτησία δεν μπορεί να φορολογηθεί, αν δεν σου δίνει έσοδα. Ο πρώην Υπουργός σημείωσε πως αυτός ο φόρος
αντίκειται στα όσα αναφέρει το Σύνταγμα αλλά και η νομολογία του ΣτΕ για τη φορολογία ως προς την ατομική ιδιοκτησία. Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε μάλιστα πως στην ουσία πρόκειται για μία «μεσοπρόθεσμη δήμευση της περιουσίας», ενώ τον χαρακτήρισε «φόρο απελπισίας και καταστροφής».
Σχολιάζοντας τις αναφορές Σόιμπλε περί χρεοκοπίας, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως ο Γερμανός υπουργός είναι ένα σοβαρό πρόσωπο που ποτέ δεν λέει κάτι το οποίο δεν εννοεί.
«Θα πρέπει να πάρουμε όλα τα δεδομένα σοβαρά υπόψη. Αλλά η κυβέρνηση έχει στο ακέραιο την ευθύνη εάν συμβεί οτιδήποτε στη χώρα» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και χαρακτήρισε «καταστροφικούς» τους μήνες από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2010 όπου η κυβέρνηση, όπως είπε, είχε μία «αφασία».
«Όταν εμείς συνεδριάζαμε για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά ο κ. Παπανδρέου μάς απειλούσε με ειδικά δικαστήρια» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: Planet-Greece

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ